Bahçeli'nin Karl Marx ile imtihanı: 'Kars marstan alıntı yaparak...'

MHP lideri Devlet Bahçeli, Türk Ocakları'nın sempozyumunda CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun alıntı yapmasına tepki gösterdiği Karl Marx'ın adını telaffuzda zorlandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin Meclis grubundaki konuşmasında zaman zaman promter'ı okurken zorlandığı görüldü.

Türk Ocakları'nı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sempozyuma davet etmeleri nedeniyle eleştiren Bahçeli, şunları söyledi: Kılıçdaroğlu'nun Türk Ocakları'nın kuruluşunun 110. yılında o sempozyumda ne işi vardır? Biz bu hazin manzarayı nasıl okuyalım? Neye yoralım? Davet ede ede hem de böylesi bir dönemde Kılıçdaroğlu mu davet edilmiştir. Benim sözüm Türk Ocakları'nın üç beş yöneticisinedir. Ya bunu nasıl yaptınız? Bu gaflete nasıl kapıldınız? Kılıçdaroğlu'nun 'Din halkın afyonudur' diyen, üstelik İslam dünyasıyla ilgili bir sempozyumda Karl Marx'tan alıntı yaparak salonda bulunanlara hitap etmesine nasıl katlandınız?"

Bahçeli'nin Karl Marx adını telaffuz ederken dili sürçerek, "Kars Marstan alıntı yaparak" dediği görüldü. Sosyal medyada birçok kullanıcı bu anların görüntülerini paylaştı.

TİP Milletvikili Ahmet Şık da o videoyu alıntılayarak, "Kars değil Karl, Mars değil Marx" dedi. (Kısa Dalga)

Politika