Bakan Bilgin: EYT aralık gibi gündeme gelir

Bakan Bilgin: EYT aralık gibi gündeme gelir
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgi, EYT'de tek formül üzerinde çalışıldığını belirterek "Henüz sonuçlandırmadık. EYT aralık gibi gündeme gelir yapısal bir sorun o" dedi.

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin ardından gazeteciler bakanlara gündemdeki konuları sordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e de emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemenin son hali soruldu. "Kamudaki sözleşmeli personelle ilgili çalışmamızı sona erdirmek üzereyiz" diyen Bakan Bilgin şu yanıtı verdi:

"EYT'de tek bir formül üzerinde duruyoruz ama henüz sonuçlandırmadık çıkan haberler doğru değil. Meclise ilk açılışta sözleşmeli personel dosyasını getiriyoruz şu anda üzerinde çalıştığımız dosya o bitirmek üzereyiz.
Bir iki konu daha var EYT ondan sonra çünkü onun teknik çalışması biraz daha zaman alacak. EYT aralık gibi gündeme gelir yapısal bir sorun o.

Sözleşmeli personel mevzusunu çözüyoruz bu hafta onu çözeriz önümüzdeki günlerde sizlerle de paylaşırız.

Sözleşmeli personel ve geçici işçiler bir an önce çözmemiz gerekenler sonra maden işçileri ondan sonra kadroya geçmemiş taşeron işçiler var sayıları 90 bini geçmiş önceliğimiz onlar..."

Ekonomi