Bakanlıklar tarikatarla iş birliğine devam ediyor

Bakanlıklar tarikatarla iş birliğine devam ediyor
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, "Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor” açıklamasına gelen tepkiler bakanlıklara geri adım attırmadı. Hem Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı hem de Milli Eğitim Bakanlığı yeni protokollere imzalar attı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Miilli Eğitim Bakanlığı tarikat ce Cemaatlerle yeni iş birliğine vardı.

Cumhuriyet Gazetesinin haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı protokoller tartışılırken 21 Kasım’da Konya İl Müftülüğü, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cihannüma Derneği İl Temsilciliği arasında “Değer Gören, Değer Veren; Tarihinden Geleceğini İnşa Eden Gençlik” konulu ‘eğitimde işbirliği protokolü’ imzalandığı ortaya çıktı.

Protokol kapsamında 13 Aralık’ta Rukiye Mehmet Akış Proje Fen ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “Kudüs Bilinci” konulu panel düzenlendi.

Öte yandan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de Cihannüma Derneği’yle protokol imzaladığı öğrenildi. 11 Aralık’ta Adabilim Okulları’nda lise öğrencilerine “Ecdat Yadigarı Kudüs” konulu seminer verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Menzil ve Nur Cemaati ile protokol imzaladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birçok cemaat ve tarikata bağlı derneklerle protokol imzalamıştı. Bu protokollerin bazıları devam ediyor.

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’ün haberine göre bu protokollerden önde gelenlerinden biri bakanlık ve Nur Cemaati’ne bağlı Hayrat İnsani Yardım Derneği arasında imzalandı.

Dikkat çeken bir diğer protokol ise yine aynı bakanlığın Menzil Cemaati’ne bağlı Beşir Derneği arasındaki anlaşma oldu. Bu protokol kapsamında ise dernek, çocuk evleri açıp hizmetlerini yürütebilecek.

Bakan ''Çocukların dağa çıkmasını engelliyor' demişti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, TBMM’de yaptığı, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 yılı itibarıyla geçerli 2 bin 709 tane protokolü var. Bunların içerisinde, sizin ‘tarikat, cemaat’ dediğiniz, bizim ‘STK’ dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor” açıklamasında bulunmuştu. (Kısa Dalga)

İlgili Haberler
Gündem