Özgür Özel'den Yusuf Tekin'e: Çocukları istismar etmenize izin vermeyeceğiz

Özgür Özel'den Yusuf Tekin'e: Çocukları istismar etmenize izin vermeyeceğiz
İzmir Menemen'de programa katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceklerini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e, "Sizin bu milletin çalışkan, namuslu, çilekeş, yoksul ailelerinin çocuklarını alıp da sadece size ideolojik bir zemin yaratmak için onları istismar etmenize izin vermeyeceğiz." diye seslendi.

Özgür Özel, İzmir Menemen'de; Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki'nin Şehit Edilişinin Yıldönümü Programına katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Özgür Özel, geçen günlerde, cemaat ve tarikatların çocukların dağa çıkmasını engellediğini ve kendileriyle protokol yapmayı sürdüreceklerini ifade eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e yüklendi.

Cemaat ve tarikat yurtlarındaki istismar ve taciz olaylarını hatırlatan Özgür Özel, Tekin'e, "Çocukları istismar etmenize izin vermeyeceğiz." dedi.

Özgür Özel'in açıklamaları şöyle:

"Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bir takım cemaat ve tarikatları sivil toplum örgütü olarak niteleyip, yapılan protokolleri savundu. Tekin'in STK dediği, o cemaatler, tarikatlar, Aladağ'da yanan yurdu yapanlardır. Yoksul kız çocuklarının cayır cayır yanmasına neden olanlardır. Onların protokol yaptıkları, Ensar Vakfı'nın yurtlarında tacize, tecavüze uğrattıkları küçük çocukları koruyamayan, onları istismar edenlerdir. Onların protokol yaptıkları barınma sorununu, ailelerin çaresizliğini istismar ederek yurtlarına aldıkları çocukların zihinlerini yıkamaya çalışarak bu vatana, millete, bayrağa değil, başka bir sapkın inanç ve inanışa bağlayarak onları cumhuriyet düşmanı, Atatürk düşmanı yapmaya çalışanlardır.

Yusuf Tekin'e sesleniyoruz; sizin bu milletin çalışkan, namuslu, çilekeş, yoksul ailelerinin çocuklarını alıp da sadece size ideolojik bir zemin yaratmak için onları istismar etmenize izin vermeyeceğiz." (ANKA)

İlgili Haberler
Gündem