Barış Pehlivan: Seçil Erzan’ın korktuğu tefeci, haberlere konu olan o ünlü tefeci mi?

Barış Pehlivan: Seçil Erzan’ın korktuğu tefeci, haberlere konu olan o ünlü tefeci mi?
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bankacı Seçil Erzan’ın ismini vermediği tefeciyle ilgili “Hakkında açılan örgüt kuruculuğu davasından beraat eden, tefecilik suçu ise zamanaşımına girdiği için düşürülen biri mi?” diye sordu.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan, futbol dünyasının ünlü isimleri ile iş insanlarının dolandırıldığı milyon dolarlık davada Seçil Erzan’ın ismini vermediği tefeciye dikkat çekti.

Pehlivan, ayrıca Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’in sahipleri değişmesine rağmen nasıl oluyor da 27 yıldır aynı koltukta olduğunu sordu.

Pehlivan’ın yazısından “Aklımda deli sorular” başlıklı bölümü şöyle:

“Seçil Erzan olayında Denizbank özetle “sorumluluğu olmadığını” iddia ediyor. Ben ise merak ediyorum, Hakan Ateş sürekli el değiştiren o bankanın 27 yıldır genel müdürü olarak nasıl kalabiliyor? Denizbank’ın kurumsal yapısında neden diğer bankalardan daha fazla sayıda genel müdür yardımcısı görev yapıyor? Kaldı ki bu kadar iddiaya ve suçlamaya rağmen bankada niye hiç kimse görevden alınmıyor? Sahi, bankaya dair çok kritik sırları ifşa eden “totti” isimli sosyal medya hesabı, mesajlarıyla birlikte neden kayıplara karıştı?

Herkes Seçil Erzan’ın ismini vermekten korktuğu tefeciyi merak ediyor. Erzan ifadesinde “Kapalıçarşı’da birinden para almıştım ancak bu şahıstan korktuğum için halihazırda ismini kesinlikle vermek istemiyorum” demişti. Acaba “korkulan” o gizemli kişi daha önce çok kez haberlere konu olan ünlü bir tefeci mi? Hakkında açılan “örgüt kuruculuğu” davasından beraat eden, “tefecilik” suçu ise zamanaşımına girdiği için düşürülen biri mi? Ne tesadüf, 10 yıl süren o eski davada balıkçılar mağdurdu, şimdi de aynı tefecinin adı denizcilik sektörüne finansman sağlamak amacıyla kurulmuş bir banka ile anılıyor.” (Kısa Dalga)

Gündem