Barselona'dan İsrail kararı: Kalıcı ateşkese kadar ilişkiler askıya alındı

Barselona'dan İsrail kararı: Kalıcı ateşkese kadar ilişkiler askıya alındı
İspanya’nın Katalonya bölgesindeki Barselona Şehir Meclisi, Filistin'le olan çatışmalarda kalıcı ateşkes sağlanana kadar İsrail’le ilişkilerini askıya aldı.

Filistin-İsrail çatışmalarına ve 14 binin üzerinde insanın ölümüne neden olan İsrail saldırılana odaklanan Barselona Belediye Meclisi’nin karar metninde, Gazze Şeridi’nde kalıcı bir ateşkese ulaşılana, Batı Şeria’da sivil halka uygulanan şiddet son bulana, Birleşmiş Milletler BM kararlarıyla Filistin halkının temel hakları güvenceye alınana kadar İsrail’le kurumsal ilişki kurulmayacağı belirtildi.

Diken'in yer verdiği bilgilere göre; kararda şu ifadelere yer verildi:

Gazze Şeridi’ne sivil halkın, gıda, su, yakıt, ilaç, sağlık malzemesi gibi ihtiyaçlarını garanti edecek insani yardımların ulaştırılmalı, uluslararası insan haklarına aykırı olabilecek her türlü ekonomik ve finansman işlemleri durdurulmalı, Filistin topraklarındaki kolonileşme ve işgal sona erdirilmeli, kalıcı ve adil barış getirilmeli.

Belediye meclisindeki oturumda konuşan Barcelona en Comu lideri Ada Colau, “İnsan hakları saf tutarak savunulur, görmezden gelerek değil“ dedi. (Kısa Dalga)

Dünya