Başak Demirtaş'tan İstanbul adaylığı açıklaması: Teklif gelirse düşünebiliriz

Başak Demirtaş'tan İstanbul adaylığı açıklaması: Teklif gelirse düşünebiliriz
Başak Demirtaş, İstanbul adaylığı için İstanbul "Halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz" dedi.

Yerel seçim takvimi hızla işliyor. DEM Parti'nin pek çok ilde, adayların ön seçimlerle belirlenme süreci devam ederken İstanbul'da aday çıkarıp çıkarmayacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Artı Gerçek'ten İrfan Aktan dikkat çeken bir iddia ortaya attı. Başak Demirtaş'ın İstanbul için adaylığı düşünebileceğini ifade etti.

Aktan Artı Gerçek'te son dakika gelişmesi olarak duyurduğu haberinde şu ifadelere yer verdi:

"Dün eşi Selahattin Demirtaş’ı Edirne Cezaevi’nde ziyaret eden Başak Demirtaş’la bugün (21 Ocak) kısa bir görüşme gerçekleştirdik. Bu “sıradan” görüşmemizden haber değeri büyük bir bilgi çıktı!

Zira görüşme esnasında Başak Demirtaş’a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olabileceğine dair iddiaları sordum.

Başak hanımın açıklaması son derece açık, netti ve paylaşmamda da herhangi bir sakınca görmediğini söyledi.

Başak Demirtaş yaptığımız görüşmede, 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz' dedi.

Böylece Başak Demirtaş’ın DEM Parti’den teklif gitmesi halinde aday olabileceğini birinci ağızdan teyit etmiş olduk. Görüşmemizde Demirtaş ayrıca şunları söyledi: 'Bu durumda birilerine kazandırmak veya kaybettirmek için değil, İstanbul'da kazanmak için yarışa gireriz ve iddialı oluruz.'

Neticede Başak Demirtaş topu partisine atmış durumda ama anladığım kadarıyla bu kararını da eşi Selahattin Demirtaş’la yaptığı görüşmeden sonra aldı." (Kısa Dalga)

Gündem