DEM Parti'den İstanbul açıklaması: Güç birliğinden yanayız ama çok ince ve sık dokuyoruz

DEM Parti'den İstanbul açıklaması: Güç birliğinden yanayız ama çok ince ve sık dokuyoruz
Dem Partili üst düzey yetkili, CHP ile İstanbul'da iş birliğine dair “Güç birliğinden yanayız ama çok ince ve sık dokuyoruz” dedi.

31 Mart yerel seçimlerine doğru giderken partilerin adayları açıklanıyor. Öte yandan büyükşehirlerde iş birliği tartışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde CHP'ye iade-i ziyarette bulunan DEM Parti, yerel seçimlerde iş birliğine dair "Bizler işbirlikleri konusunda yol ve yöntemler nasıl olur ve olmazla ilgili derinlemesine olmasa da bir görüşmeyi gerçekleştirmiş olduk" açıklamasını yapmıştı.

'İstanbul’un biraz daha üzerinde çalışılması ve tartışılması gerekiyor'

T24'ten Eray Görgülü'ye konuşan DEM Partili üst düzey bir yetkili, CHP Genel Merkezi’nde liderler arasında yapılan görüşmede İstanbul konusunun gündeme gelmediğine dikkat çekti ve “İstanbul’un biraz daha üzerinde çalışılması ve tartışılması gerekiyor” dedi. Partinin yetkili kurulları tarafından daha önce yapılan ‘kent uzlaşısı’ şartını hatırlatan yetkili, “Kent uzlaşısını savunuyoruz. Güç birliğinden yanayız ama çok ince ve sık dokuyoruz” diye konuştu.

'Hatay’da aday çıkarıp çıkarmamayı ciddi ciddi tartışıyoruz'

İstanbul’da muhatabın bizzat İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu da hatırlatan yetkili, şunları söyledi:

“Kendi zeminimizdeki güçlerle tekrar görüşmemizin gerekliliği sebebiyle ve yine muhatabın bizzat İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olması sebebiyle detaylara girilmedi. İstanbul tartışması henüz çok yürütülmedi. Kaldı ki İzmir, İstanbul, Mersin, Bursa bu konuda aynı çerçevede yani kent uzlaşısı çerçevesinde değerlendirilen kentler. Hatay’da aday çıkarıp çıkarmamayı ciddi ciddi tartışıyoruz. Ankara, Bolu, Antalya gibi kentlerde de aday arayışımız belli bir düzeye geldi, olgunlaşınca kamuoyuyla paylaşılır.” (Kısa Dalga)

Gündem