Bay Kemal'in tatlı canını kurtarmak için yaptığı pazarlık ortaya çıkacak

Bay Kemal'in tatlı canını kurtarmak için yaptığı pazarlık ortaya çıkacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye vakıflar aracılığıyla para aktardığını ve 'kaçış planı' hazırladığını ileri süren CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu şöyle suçladı: "15 Temmuz gecesi millet can derdindeyken, Bay Kemal'in tatlı canını kurtarmak adına kimlerle ne pazarlığı yaptığı elbet ortaya çıkacaktır."

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan "Yassıada Mahkemesi Yargılanıyor" temalı anma programında yaptığı konuşmada, kendisini vakıflar aracılığıyla ABD'ye para aktarmakla suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

YASSIADA, MİLLİ İRADENİN ÜZERİNDE SALLANDI: İsimleri milletimizin hafızasına şehit olarak yazılan Menderes, Polatkan ve Zorlu'yu rahmetle yad ediyorum. Düzmece mahkemelerle bu yeri utanç ve zulüm adasına çevirenleri de burada lanetle anıyorum. Milletimiz Yassıada zulmüne imza atanları da asla affetmeyecektir. Yassıada milletimiz tarafından yıllarca Yaslıada olarak adlandırılmıştır. Burada işlenen hukuk cinayetleri insanımızın zihninde çok derin yaralar açmışlardır. Bu adanın seçilmişler için tehdit kaynağı olarak hafızalara kazınmasını istemişlerdir. Türk demokrasisine ilk hançerin saplandığı 27 Mayıs'tan beri Yassıada Demoklesin kılıcı gibi milli iradenin tepesinde sallanmaya devam etti.

İDAM FOTOĞRAFI BENİM DE ÖNÜME KONDU: Menderes'in idam sehpasındaki o fotoğrafı siyasetçilere ayar vermek için sürekli gündemde tutuldu. Yassıada'nın karanlık gölgesi on yıllar boyunca sivil siyasetin önünden hiç kalkmadı. O fotoğraf bizim de önümüze kondu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan itibaren millet iradesine çöreklenmiş çevrelerin tehditlerine maruz kaldık. O fotoğraf üzerinden pek çok kez sindirilmek istendik. 'Sonu Menderes'e benzemesin' diyerek aba altından sopa gösteren siyasetçi müsveddelerini gördük.

15 DAKİKA DAHA KALSAYDIK BU KARDEŞİNİZ BELKİ BURADA YOKTU: Ellerinin altında ne kadar yılan, hain varsa hepsini üzerimize saldılar. Hiçbirine eyvallah etmedik. Kefenimizi giyerek çıktığımız kutlu yolculukta tehditlere, şantajlara asla boyun eğmedik. 15 Temmuz'da daveti yaptık. 15 dakika daha kalmış olsaydık bu kardeşiniz belki burada yoktu. Orada telefonla yaptığımız anonsla 10 binler Atatürk Havalimanı'na geldi.

BAY KEMAL CANINI KURTARMAK İÇİN PAZARLIK YAPTI: Bay Kemal ise FETÖ'nün oradaki düzenlemesi ile tankların arasından kaçarak Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine gitti. İşte açıklamalar yapıyor, aynı 15 Temmuz gecesindeki ifadeler. 15 Temmuz gecesi millet can derdindeyken, Bay Kemal'in tatlı canını kurtarmak adına kimlerle ne pazarlığı yaptığı elbet ortaya çıkacaktır. Ortamda seçim yokken, 'Başbakan olacağım' diyenlerin de foyaları dökülecektir. FETÖ'cü hainlerin söylemleriyle 15 Temmuz'u lekelemeye çalışanların yularını kimlerin tuttuğu da ortaya çıkacak.

BAY KEMAL'İN BİRKAÇ KURUŞU TÜRGEV VE ENSAR'DA OLSUN: Man Adası dediler, oradan 150 bin lira ceza, ardından 100 bin lira daha. Bana düşen de ne, ben de 150 bin artı 100 bini TÜRGEV ve Ensar Vakfı’na verelim, dedim. Hiç olmazsa Bay Kemal’in birkaç kuruşu da buralara nasip olsun.

Politika