Kılıçdaroğlu'ndan yeni açıklamalar: Manhattan adasında öğrenci yurdu mu olur?

Kılıçdaroğlu'ndan yeni açıklamalar: Manhattan adasında öğrenci yurdu mu olur?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iki vakıf üzerinden ABD'ye para aktarıldığı yönündeki açıklamalarına devam etti: "Bunlar iddia değil belgeli... "Yurt yapılacaksa koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti yapamıyor mu? Manhattan adasında öğrenci yurdu mu olur? 35 katlı bina yapmışsınız, metrekaresi 10 bin dolar orada. Bunlar Türkiye'yi ve bizi kandıracaklarını mı sanıyor?"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TÜRGEV ve Ensar vakıfları üzerinden ABD'deki TURKEN Vakfı'na para aktardığı iddiasıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz'a konuşan Kılıçdaroğlu, gündeme getirdiği para transferiyle ilgili AKP'den gelen öğrenci yurdu için" yanıtına tepki göstererek şunları söyledi:

"MUHAMMED ALİ'NİN ÇİFTLİĞİNİ ALDIN"

"Yurt yapılacaksa koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti yapamıyor mu? Manhattan adasında öğrenci yurdu mu olur? 35 katlı bina yapmışsınız, metrekaresi 10 bin dolar orada. Bunlar Türkiye'yi ve bizi kandıracaklarını mı sanıyor?

Bu rakamları nereden öğreniyoruz? ABD Hazine Bakanlığı'nın internet sitesinden. Bizden niye gizliyorlar? Neyi kaçırıyorlar? İnönü'nün dediği gibi suçluların telaşı içindeler. Hep beraber saldırıyorlar. Yok, 15 Temmuz. Yok, bilmem ne. Kardeşim, ben size soru soruyorum. Senin aile bireylerinin kurdukları vakıflar ve bu vakıflar aracılığıyla Amerika'ya gönderdiğin para, kardeşim! Niye gönderiyorsun?

Muhammed Ali'nin çiftliğini aldın. Orası da mı öğrenci yurdu olacak? 35 katlı bina yaptın. Oraya ne yapacaksın? Geleceğini hazırlıyorsun. Bilmiyor muyuz? Bizi mi kandırıyorlar? Çocuk muyuz? Kimler bağışladı o paraları? O paraları nereden aldınız?

NEDEN HESAPLARI AÇIKLAMIYORLAR?

TÜRGEV ve Ensar. Kamuya yararlı kuruluş neden bütün hesaplarını kamuoyu ile paylaşmaz? Neden kimden ne kadar bağış aldığını açıklamaz? Neden biz gidip IRS'in (Amerikan Vergi Dairesi) internet sitesinden öğrenelim?

Amerikalılar izin vermiyor. "Bildireceksin" diyorlar. "Biz kendi internet sitemizden yayınlayacağız" diyorlar. Yayınlıyorlar da. Tıpkı kamu özel işbirliği çerçevesinde yapılan hastanelerle ilgili rakamları İngiltere'deki denetim firmasının internet sitesinden aldığımız gibi...

"ÖZELLİKLE İSİM VERMEDİM"

Ben isim vermedim. Videoda da özellikle vermedim. Erdoğan çıkıp açıklama yapsın diye. Şunu söylesin: "Ailemden hiç kimse yoktur bu işin içinde." Ben o zaman göstereceğim olup olmadığını. Aileden birisi yer alıyorsa "Neden bu işlere giriyor?" diye soracağım. Başka işleri mi yok? Yurt yapmak onlara mı kaldı?

(ABD'de TURKEN'in yönetim kurulunda Esra Albayrak olduğu için özellikle sordum. Kastedilen kişi Esra Albayrak. Yanlış mı?) sorusu üzerine "Yok, yok. Doğru, doğru" diye yanıt veren CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

Kendi geleceklerini hazırlıyorlar. Mal varlıklarını oraya götürüyorlar. Sermayelerini götürüyorlar. Neyle götürecekler? Vakıf aracılığıyla. Meşruiyet kazandırmak istiyorlar. İki vakıf aracılığıyla yapıyorlar. Bir Ensar, bir TÜRGEV. İkisi aracılığıyla para gönderiyorlar. Burada bir sıkıntı olduğu zaman Amerika'ya gidebilecekler rahatlıkla. Mal varlıkları var, gökdelenleri var, çiftlikleri var.

"İDDİA DEĞİL BELGE VAR"

Ortada iddia yok İsmail Bey, ortada belge var. Ne iddiası? Bu para gitmiş mi? Gitmiş.

Dava açtıkları için teşekkür ediyorum. Dava açmalarının şöyle bir yararı var: Ensar'ın ve TÜRGEV'in bütün kayıtlarını mahkemeye isteyeceğiz. O hakim kayıtları getirmezse hakim değildir. Buradan söyleyeyim şimdiden. Hakim, hakimlik yapamaz artık. O da bu uyarımı dikkate alsın. TÜRGEV'in, Ensar'ın bütün kayıtlarını; kim ne kadar bağış yaptı, paralar nerelere gitti, neler yapıyorlar, tamamını mahkemeye isteyeceğim.

SÖYLEŞİNİN TAMAMI

Politika