Cenk Çelik cinayetiyle ilgili 'Baygaralar çetesine' operasyon: 15 tutuklama

Cenk Çelik cinayetiyle ilgili 'Baygaralar çetesine' operasyon: 15 tutuklama
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Adana'da faaliyet gösteren ve İstanbul'da işlenen cinayetle ilişkisi olduğu tespit edilen "Baygaralar Grubu" olarak bilinen suç örgütüne operasyon düzenlendiğini, 15 kişinin tutuklandığını açıkladı.

EGM tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 17 Eylül'de Ümraniye ilçesinde Cenk Çelik isimli kiyşinin öldürülmesi olayının şüphelisi olan Özgür B.'yi yakaladı. Zanlı tutuklandı.

Emniyet, cinayeti azmettiren ve organizasyona dahil olduğu tespit edilen Adana ilinde faaliyet gösteren Baygaralar Grubu olarak bilinen gruba yönelik 4 Kasım'da operasyon düzenledi. 20 kişi yakalandı.

5 adet ruhsatsız tabanca, 288 adet değişik çap ve modelde fişek, 4.366 gram kokain, 770 gram esrar, 1 adet likit esrar, 10 bin 620 Dolar ve 42 bin 870 TL ele ele geçirildi. 15 kişi tutuklandı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'le ilgili videolarıyla bilinen ve Ümraniye’de 17 Eylül günü sokak ortasında silahlı saldırıya uğrayan Cenk Çelik, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. (DHA)

Gündem