Belarus, 'saldırı olursa' nükleer silahları kullanacak

Belarus, 'saldırı olursa' nükleer silahları kullanacak
Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, topraklarındaki nükleer silahları 'yalnızca saldırı olduğunda' kullanacaklarını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, özel depolama tesislerinin tamamlanmasının ardından Belarus'a taktik nükleer silah sevkine 7-8 Temmuz tarihlerinde başlayacaklarını açıklanmıştı.

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, başkent Minsk bölgesinde mühimmat üretim tesisini ziyaret etti.

Gazetecilere konuşan Lukaşenko, Rusya’nın Belarus topraklarında konuşlandırdığı taktik nükleer silahlara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Lukaşenko, söz konusu silahların sadece Belarus’a yönelik bir saldırıda kullanılacağını belirterek, “Bu neden gerekli? Bazıları artık Belarus topraklarına ayak basmasın diye. Bu silahlar yalnızca Belarus'a yönelik bir saldırıya karşı kullanılabilir. Cevap anında verilecektir. Bunu daha önce birkaç kez söylemiştim” dedi.

Silahların ‘caydırıcı’ olduğunu ancak kullanması gerekirse tereddüt etmeyeceğini vurgulayan Lukaşenko, “Kimsenin böyle silahlara sahip bir ülkeyle savaşmak isteyeceğini sanmıyorum. Bunlar caydırıcı silahlardır. Tanrı korusun, modern zamanlarda bu silahların kullanımına ilişkin bir karar vermek zorunda kalabilirim. Ancak bize karşı bir saldırı olursa tereddüt etmeyeceğim” diye konuştu. (DHA)

Dünya