Belediyeden 'madenci heykeli' savunması: İhya ettik

Belediyeden 'madenci heykeli' savunması: İhya ettik
Zonguldak'ta madenci heykelini heykeltıraştan habersiz sarı-maviye boyayan Kozlu Belediyesi, 'heykelin ihya edildiğini' savundu.

Maden işçilerinin 1991’deki Büyük Madenci Yürüyüşü'nü simgeleyen Madenci Anıtı’nın, mavi ve sarıya boyandığı ortaya çıkmıştı.

Boyama işleminden AKP’li Kozlu Belediyesi’ni sorumlu tutan ve işleme tepki gösteren anıtın heykeltıraşı Metin Yurdanur ise belediye başkanına ulaşamadığını söylemişti.

Belediyenin Facebook hesabından konuya dair şu açıklama yayınlandı:

"İlçemiz girişinde bulunan Madenci Heykeli zaman içinde mevsim şartları ve diğer etkenler nedeniyle zarar görmüş, çatlaklar oluşmuş, boyası bozulmuştur.

Bu nedenle gerekli restorasyon çalışmaları yapılarak madenci kentimizin sembolü Madenci Heykeli ihya edilmiştir.

Restorasyon çalışmalarında yıllardır maden işçi kıyafeti olan renkler özellikle dikkate alınmış bu husustaki hasasiyetimize rağmen son günlerde bazı basın yayın organlarında bu konuda spekülasyonlar yapılmaktadır.

Ne mutlu ki; Kozlu'da tüm sorunları çözdüğümüzün kanıtı madencinin çizmesinin rengi tartışma konusu oldu. Madenci Kenti olan Kozlumuzda bugüne kadar şehit olan tüm madencilerimizin isimlerini ölümsüzleştiren anıtı yine 263 maden şehidimiz anısına yapılan anıtı ve diğer madenler ile ilgili anıtlar ve meydan düzenlemeleri tarafımızdan yapılmıştır. Bu vesile ile Amasra'da meydana gelen kazada şehit olan 41 madencimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem