Beştepe'den Perinçek'e "Taliban" tepkisi: "Normal bir ruh hali değil"

Beştepe'den Perinçek'e "Taliban" tepkisi: "Normal bir ruh hali değil"
Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikalar Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek'in Taliban'ı Kurtuluş Savaşı ve Atatürk'le kıyaslamasına sosyal medyadan tepki gösterdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ın kadın-erkek eşitliğini sağlayacağını iddia etti. Habertürk'ün canlı yayınına katılan Doğu Perinçek'e, Taliban'ın ülkenin kontrolünü sağlamasının Kurtuluş Savaşı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün mücadelesine benzetmesi soruldu.

Nagehan Alçı'nın “Ama İstiklal Savaşı'ndan sonra belli bir hayat tarzını kabul etmeyenleri yok eden, sokak ortasında infaz eden görüntü ortaya çıkmadı” sözlerine Perinçek, “Daha öyle bir görüntü ortaya çıkmadı. Öyle bir manzara gördüğümüz zaman değerlendireceğiz” karşılığını verdi.

Alçı'nın “Kadınların tek başına sokağa çıkmasını yasaklayan, müziği yasaklayan, sokak ortasında infaz eden... Daha bugün tartaklanan kadınların görüntüleri var” sözleri üzerine Perinçek, “Ben onlara inanmıyorum. Size şunu söyleyeyim, kadın spikeri çıkardılar, onun önünde basın toplantısı yaptılar. Afganistan'ın seçenekleri ne, Amerika veya Taliban. Taliban'dan modernlik, çağdaşlaşma, kadın-erkek eşitliği, oradan gelecek. Oradaki süreçler, oradaki çelişmeler, Afgan halkı getirecek. Yoksa Amerika oraya çağdaşlık getiremez” dedi.

KARACA'DAN TEPKİ: "KIRMIZI ÇİZGİMİZ ATATÜRK"

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikalar Kurulu Üyesi, AK Parti MKYK Üyesi, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Korkmaz Karaca, Twitter hesabı üzerinden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Taliban'la ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Karaca, "Taliban , Mustafa Kemal gibi başardı demek normal bir ruh hali değil. Lütfen Mustafa Kemal Atatürk’ü kimse ile Mukayese etmeyin. Kırmızı çizgimiz Atatürk. Her makam her beklenti her hesap bir yana , Mustafa Kemal bir yana…" dedi.

 

Gündem