Boğaziçi protestolarında tutuklanan Beyza Buldağ ve Muhammed Ünal tahliye edildi

Boğaziçi protestolarında tutuklanan Beyza Buldağ ve Muhammed Ünal tahliye edildi
Boğaziçi Üniversitesi'nde protestolar ve sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle tutuklanan öğrenciler Beyza Buldağ ve Muhammed Ünal için tahliye kararı çıktı.
, Boğaziçi Üniversitesi protestolarına ilişkin kurulan Boğaziçi Dayanışma @boundayanisma rumuzlu Twitter hesabının kendisine ait olabileceği yönündeki tespit gerekçe gösterilerek  tutuklanan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümü öğrencisi Beyza Buldağ için tahliye kararı çıktı.

Buldağ'ın avukat Özgür Urfa, kararı Twitter hesabından duyurdu. 

Avukat Yelda Koçak da şu paylaşamı yaptı: 


Boğaziçi protestolarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanan HDP Gençlik Meclisi üyesi Muhammed Ünal için de tahliye kararı çıktı. Boğaziçi protestolarında tutuklu dokuz öğrenci kaldı.

Ne olmuştu?

Boğaziçin Üniversitesi protestolarına ilişkin Twitter hesabını yönettiği ve Whatsapp grubu kurduğu iddiasıyla 7 Şubat'ta İzmir’de gözaltına alınarak, İstanbul’da getirilen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencisi Beyza Buldağ tutulandı. Bakırköy Kadın Cezaevine gönderilen Buldağ, ‘halkın kin ve düşmanlığa tahrik, Cumhurbaşkanına hakaret ve suç işlemeye tahrik’le suçlanmıştı.

Gündem