Bilgin'in asgari ücret temennisi: 'Enflasyon baskısından kurtaracak' rakam

Bilgin'in asgari ücret temennisi: 'Enflasyon baskısından kurtaracak' rakam
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yeni yılı asgari ücretinin 'enflasyon baskısından kurtulmayı hissettirecek bir rakam' olmasını umduğunu söyledi.

Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yarınki üçüncü toplantısına ilişkin, uzlaşmaya varılacağını daha önce dile getirdiğini ifade etti.

TRT Haber'e konuşan Bakan Bilgin, şunları kaydetti: "Yarın asgari ücret toplantısı var. Toplantıdan sonra uzlaşmaya varacağımızı daha önce dile getirdim. Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki bir beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz."

'Taraflara sordum'

Bilgin, yanında eleman çalıştıran esnaf ile çalışanlara doğrudan beklentilerini sorduğunu belirterek şöyle devam etti: "Tabi çalışanların daha fazla beklentileri var. Esnaf da 'Ödeyebileceğimiz bir şey yapın, işyerimiz açık kalsın' diyor. Biz burada enflasyonist ortamda Türkiye'nin çalışanlarının rahat edebileceği rahat nefes alabileceği enflasyonun baskısından kurtulmayı hissettikleri bir rakam olmasını ümit ediyorum." (Kısa Dalga)

Ekonomi