Bolsonaro 44 saat süren sessizliğini bozdu: Ne yenilgiyi kabul etti ne sonuçları reddetti

Bolsonaro 44 saat süren sessizliğini bozdu: Ne yenilgiyi kabul etti ne sonuçları reddetti
Brezilya'da Devlet Başkanlığı seçimlerinde solcu aday Lula'ya yenilen mevcut lider Jair Bolsonaro, 44 saat süren sessizliğini 2 dakikalık bir açıklamayla bozdu. Bolsonaro, konuşmasında ne yenilgiyi açıkça kabul etti, ne de sonuçları reddetti.

Brezilya'da seçimleri kazanan Lula zafer konuşmasında birlik mesajları vermiş ve "Bu ülkenin barış ve birliğe ihtiyacı var. Bu halk daha fazla kavga etmek istemiyor" demişti. Lula sadece kendisine oy verenlerin değil tüm Brezilyalıların başkanı olacağını söylemişti.

Seçimi kaybeden 67 yaşındaki Bolsonaro'nun, sonuçların belli olmasından sonra başkanlık sarayındaki odasında uyumaya çekildiği açıklanmıştı.

BBC Türkçe'nin haberine göre daha önce yaptığı "Beni yalnızca Tanrı görevden alabilir" açıklaması nedeniyle Bolsonaro'nun seçim sonuçlarını tanımaması ihtimali gündeme gelmişti.

Bolsonaro, merakla beklenen konuşmasında "Hayallerimiz devam ediyor" dedi ve partisinin ilkelerini tekrarladı.

Seçimde kendisini mağlup eden Lula'nın ismini zikretmeyen Bolsonaro gazetecilerden soru almadı.

Brezilya genelinde kamyonlarla yolları kapatarak eylem yapan destekçilerine de seslenen Bolsonaro, bu eylemlere yeşil ışık yakmadı.

Sağcı lider, söz konusu eylemlerin "seçim sürecindeki adaletsizliklere dönük tepkinin bir sonucu" olduğunu savundu.

Barışçıl eylemlere her zaman yer olduğunu söyleyen Bolsonaro, şöyle devam etti: "Bizim yöntemlerimiz, toprak işgal eden, mülkiyete saygı göstermeyen solun kullandığı yöntemlerle aynı olamaz."


Dünya