Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'ye geri döndü: 'Her şey çok daha güzel olacak'

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'ye geri döndü: 'Her şey çok daha güzel olacak'
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, PM toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın partiye geri döndüğünü açıkladı. Özcan ise haber aldıktan sonra "Her şey çok daha güzel olacak" paylaşımını yaptı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında bugün saat 11.00'de toplandı. Toplantıda daha önce partiden ilişiği kesilenlerin af talepleri ele alındı.

MYK, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın "bağışlanma" talebini oy çokluğu ile kabul etti. Ardından yapılan PM toplantısında da Özcan'ın talebi kabul gördü.

Deniz Yücel duyurdu: 13 kişi yeniden üye

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, PM toplantısı sonrası bir basın açıklaması düzenledi. Yücel açıklamasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın partiye geri döndüğünü şu sözlerle açıkladı:

“İçinde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da dahil olduğu 13 kişinin af talebi görüşüldü. 13 arkadaşın Parti Meclisi kararıyla affedilmesine ve yeniden üyeliklerine karar verildi."

'Atatürk’ün partisinde ve onun ilkeleri çerçevesinde siyaset yapmaya devam edeceğim'

Yeniden üyelik için partiye dilekçe veren Özcan, karara dar ilk açıklamasını sosyal medya platformu X üzerinden yaptı. Özcan, “Az önce güzel haberi Bolu İl Başkanımız Mert Karagöz’den aldım. Baba Evi’ne döndüm. Başta sayın genel başkanımız Özgür Özel ve CHP’nin parti meclisi üyelerine şükranlarımı sunarım. Atatürk’ün partisinde ve onun ilkeleri çerçevesinde siyaset yapmaya devam edeceğim. Her şey çok daha güzel olacak" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ile görüşmüştü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, İstanbul’da 24 Kasım'da bir araya geldiği ortaya çıkmıştı. Özcan söz konusu görüşmeye dair ise “Sayın İmamoğlu da benim partiye dönmemi çok arzu ediyor” demişti.

İmamoğlu ile görüşen Tanju Özcan: Partiye dönmemi çok arzu ediyorİmamoğlu ile görüşen Tanju Özcan: Partiye dönmemi çok arzu ediyor

Ne olmuştu?

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine ilişkin açıklamalarıyla dikkat çeken Özcan,16 Mayıs'taki Bolu Belediyesi Meclis toplantısında AKP'li meclis üyesi Hacer Çınar'a yönelik sözleri nedeniyle kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti.

'Ben evli barklı adamım' sözleri tepki çekmişti

Özcan'ın söz konusu toplantıda, oylamada el kaldıran Çınar'a yönelik, "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım, ayıp oluyor" sözleri kamuoyunda tepki çekmişti.

26 Temmuz'da CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı, yaptığı açıklamada, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın CHP’den ihraç edildiğini duyurmuştu. (Kısa Dalga)

Gündem