Bozdağ açıkladı: İsveç ve Finlandiya'ya yeniden iade listesi gönderilecek

Bozdağ açıkladı: İsveç ve Finlandiya'ya yeniden iade listesi gönderilecek
NATO zirvesinde İsveç ve Finlandiya ile imzalanan mutabakatın ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 33 kişinin iadesinin yeniden isteneceğini açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olmaları konusundaki vetosunu kaldırmasının ardından, terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla iadesi istenen kişilere ilişkin açıklama yaptı.

İspanya'nın başkenti Madrid'de soruları yanıtlayan Bozdağ, şunları söyledi:

"Onlardan bu mutabakat metni çerçevesinde bu başvurularımızın gereklerini yapmalarını isteyeceğiz. Zaten başvurularımız var. Onlara ayrıca bir yazı yazarak bu mutabakat çerçevesinde verdikleri sözlerin gereği, hem Finlandiya'da 6 PKK'lı, 6 FETÖ'cü terörist, İsveç'te ise 10 FETÖ'cü, 11 PKK'lı teröristin dosyaları, ilgili ülkelerin Adalet Bakanlıklarında bekliyor. Şimdi bu mutabakattan sonra biz de Adalet Bakanlığı olarak bunların iadesi hususunu yeniden kendilerine yazacağız ve hatırlatacağız. Yeniden bir dosya göndermemize gerek yok. Dosyalar orada, sözlerinin gereğini yerine getirmelerini bir kez daha isteyeceğiz."

İSVEÇ: ULUSUL VE ULUSLARARASI HUKUKA BAĞLI KALACAĞIZ

Öte yandan İsveç Başbakanı Magdalena Andersson'dan, ''İadeler Türkiye'den alacağımız bilgilere bağlı olacaktır. Ulusal ve uluslararası hukuka bağlı kalacağız'' açıklaması geldi. (Kısa Dalga)

Gündem