Bu meyveyi patatesin yanına koymalısınız! Filizlenme olmuyor ve patates asla küflenmiyor

Bu meyveyi patatesin yanına koymalısınız! Filizlenme olmuyor ve patates asla küflenmiyor
Patates çabuk mu küfleniyor? İşte patatesleri uzun süre saklamanızı sağlayacak yöntem

Patates saklarken aklınızda bulunması gerekenler... Bu yöntemlerle saklanan patatesler asla bozulmuyor. Birçok aşçı tarafından da uygulanan bu yöntem ev hanımları tarafından da uygulanmaya başladı

bbnhaber.com.tr tarafından aktarılan habere göre; Patatesler, sağlıklı ve lezzetli bir şekilde saklanabilmesi için belirli koşullara dikkat edilmesi gereken bir sebzedir. Doğru saklama yöntemleriyle patateslerin bozulmadan uzun süre tazeliğini koruması mümkündür. İşte patates saklarken aklınızda bulunması gerekenler ve bozulmayı engelleyen yöntemler...

1. Patatesleri Kuru ve Serin Bir Ortamda Saklayın: Patateslerin nemli ortamlarda saklanması çabuk bozulmalarına neden olabilir. Bu nedenle patatesleri kuru ve serin bir ortamda saklamak önemlidir. Ayrıca ışık almayan bir yer tercih etmek de patateslerin tazeliğini korumasına yardımcı olacaktır.

2. Havalandırılmış Bir Torbada Saklayın: Patatesleri plastik poşetlerde veya kapalı kaplarda saklamak yerine, havalandırılmış bir torbada muhafaza etmek daha uygun olacaktır. Bu sayede patateslerin çabuk bozulmasını engelleyebilirsiniz.

3. Patatesleri Diğer Yiyeceklerden Ayrı Tutun: Patatesleri soğan, sarımsak gibi diğer sebzelerden ve meyvelerden ayrı bir yerde saklamak önemlidir. Bu sayede patateslerin kokularını ve nemini almayarak tazeliğini koruması sağlanabilir.

4. Yeşil Patatesleri Ayırın: Yeşil renge dönen patateslerin tüketilmemesi gerektiği bilinmektedir. Bu nedenle patatesleri saklarken yeşil renge dönenleri ayırarak taze ve sağlıklı patatesleri tüketebilirsiniz.

9k.jpg

5. Dondurmayın: Patatesleri dondurarak saklamak yerine, buzdolabının alt raflarında veya kuru bir ortamda muhafaza etmek daha uygun olacaktır. Dondurulmuş patateslerin dokusunun bozulabileceği unutulmamalıdır.

PATATESİN YANINA ELMA KOYUN

Patatesin yanına elma koyduğunuzda, patatesin filizlenmesini durdurabilirsiniz. Elma, etilen gazı salgılayarak çevresindeki diğer meyve ve sebzelerin olgunlaşmasını hızlandırırken, patatesin ise filizlenmesini önler. Bu yöntem ile patatesler daha uzun süre taze kalacaktır...

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Yaşam