Demliğe ekleyin demlikteki kireçleri yok ediyor... Kararma ve kireçler anında yok oluyor

Demliğe ekleyin demlikteki kireçleri yok ediyor... Kararma ve kireçler anında yok oluyor
Demlikte oluşan kireçleri yok eden en etkili doğal yöntem

Demlikte kireç oluşumu, genellikle suyun içinde bulunan kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerin demlik yüzeyinde birikmesi sonucu meydana gelir. Bu durum, özellikle sert su kaynaklarından gelen suyun demlik içinde kaynatılmasıyla ortaya çıkar.

Kireç oluşumunun nedenleri arasında suyun sertliği, yüksek mineral içeriği ve suyun kaynatılmasıyla bu minerallerin çökelmesi yer alır. Bu durum, demlik içindeki suyun buharlaşmasıyla birlikte minerallerin demlik yüzeyine yapışmasına ve zamanla birikmesine neden olur.

Mynet.com'da yer alan bir içerikte; Demlikte oluşan kireçleri yok eden 2 yöntem paylaşıldı. İşte o 2 yöntem

Kireç Temizlemede Güçlü İkili Limon ve Karbonat


Çaydanlık kireci ne söker diyorsanız ilk önerimiz, doğal temizlik dendiğinde akla gelen limondur. Limonun doğal asitli yapısı sadece temizlemede değil parlatmada da etkili olduğundan tercih edilir. Karbonat ise kimyasal yapısı sayesinde kireci çözmede oldukça etkilidir. Kettle daki kireç nasıl temizlenir peki diye düşünüyorsanız limon ve karbonat malzemelerini birlikte kullanabilirsiniz. Böylece sadece çaydanlıktaki değil birçok yüzeydeki kirecin çözülmesinde de başarılı sonuçlar elde edersiniz. Limonun parlatma etkisi ve karbonatın kireç çözücülüğü, çaydanlığın dışının da tertemiz olmasını sağlar. Fazla çizmeden bu karışımla çaydanlığın dışını temizleyebilirsiniz.

z.jpg

Uygulama için 1 paket karbonat ve 1 adet limon edinmeniz yeterlidir. Çaydanlığın içerisine karbonatı boşaltın ve üzerine limonu dilimleyerek atın. Ardından çaydanlığın yarısını dolduracak şekilde su ekleyip kaynatın. Kısık ateşte bırakarak yaparsanız kendiliğinden kireçlerin çözüldüğünü göreceksiniz. İşlem bittikten sonra durulayarak kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Bu işlemi bakır çaydanlık kireci nasıl temizlenir sorunuza yanıt olarak da kullanabilirsiniz.

maxresdefault.jpg

Limon Tuzu ile Kireçten Kurtulun!


Çaydanlık kirecinin çözülmesinde en sık kullanılan bir diğer yöntem ise limon tuzudur. Limon tuzu hem kireci çözer hem de sağlığa zarar verecek bir kimyasal olmadığından güvenle tercih edilir. Ayrıca sadece kireci çözmekte kalmaz çayın rengini vermesiyle oluşan sararmaları da yok eder. Limon tuzu hem kolay ulaşılabilir özelliktedir hem de ekonomik bir kireç çözücüdür. Uygulaması ise oldukça kolay ve hızlı olur. Çaydanlığının tabanına hiçbir yer açık kalmayacak şekilde limon tuzu dökülür. Ardından içine yarısını dolduracak kadar su eklenir. Eksik olursa yanmasına sebep olabilir, çok olursa da kaynayınca taşma yapabilir. Bu nedenle su miktarına dikkat etmelisiniz. Kısık ateşte kaynamaya bırakılan limon tuzu ve su çaydanlığın kirecini çözmenizi sağlar. Kirecin miktarına ve yaygınlığına bağlı olarak yaklaşık 20 dakika gibi bir sürede sonuca ulaşabilirsiniz. Ocaktan aldığınız çaydanlığın içini eski bir fırça veya tel ile ovarak daha iyi bir temizleme yapabilirsiniz. Emaye çaydanlık kireci nasıl temizlenir diyorsanız bu yöntemi emaye çaydanlıklarınızda da kullanabilirsiniz fakat aşınma olmaması için tel yerine daha yumuşak bir fırça yardımıyla temizlemelisiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Yaşam