'Bugünden itibaren Osman kardeşimdir, adalet bu kararı verenlere haramdır'

'Bugünden itibaren Osman kardeşimdir, adalet bu kararı verenlere haramdır'
MHP'nin eski genel başkan yardımcılarından Süleyman Sazak, Gezi Davası'ndan çıkan kararlara tepki gösterdi: Bugünden itibaren Osman kardeşimdir, adalet bu kararı verenlere haramdır.

Gezi Davası'nın karar duruşmasında Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine, geçmişte Genel Başkan Yardımcılığı da yaptığı MHP’den ocak ayında istifa eden Süleyman Sazak’tan tepki geldi.

Sazak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Osman Kavala’yı ideolojik olarak kendimden farklı görürüm. Bugünden itibaren Osman kardeşimdir, adalet bu kararı verenlere haramdır" dedi.

sazak2.jpg

BAHÇELİ: BİZİMLE İLGİSİ KALMAMIŞTIR

Sazak'ın bu açıklaması, Meclis'teki grup toplantısı sonrasında MHP lideri Devlet Bahçeli'ye soruldu. Bahçeli, Gezi Davası kararıyla ilgili bir yorum yapmayarak Sazak için "Bizimle ilgisi kalmamıştır" deyip gazetecilerin yanından ayrıldı.

MHP'DEN İSTİFA ETTİ

Eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın oğlu olan Süleyman Sazak, daha önce Genel Başkan Yardımcılığını da yaptığı MHP üyeliğinden ocak ayında istifa etmişti. Sazak, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Şu gerçeği itiraf etmek gerekir ki, Türkiye’nin üstesinden gelinmesi kaçınılmaz olan öncelikli sorunu, bize göre sorunlar piramidinin zirvesine oturmuş bölücü terördür" sözlerinin ardından istifa kararı almıştı. Sazak istifasını "Türk milliyetçisinin, yegâne hassasiyeti bölücü terör mü? Dilimiz, töremiz, ahlakımız, estetiğimiz, ekonomimiz yok ediliyor, ne gam. MHP üyeliğinden istifa ettim, saygılar." sözleriyle duyurmuştu.

Gündem