Buldan: Sözlü savunmamızı meydanlarda milyonlarla yapacağız

Buldan: Sözlü savunmamızı meydanlarda milyonlarla yapacağız
AYM’de bugün görülen oturumda sözlü savunma yapmayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti’nin kadın adaylarının tanıtım toplantısına katıldı. Buldan, “Sözlü savunmamızı alanlarda, meydanlarda milyonlarla yapmaya başlıyoruz. AKP’nin hileleri varsa bizim de hamlelerimiz var” dedi.

Yeşil Sol Parti’nin kadın milletvekili adayları Ankara’da düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

Toplantıya Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile Yeşil Sol Parti’nin tüm kadın adayları katıldı.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre; Uçar, yaptığı konuşmada, “Önemli bir süreci birlikte karşılıyoruz. Bize çok güçlü bir miras bırakılmış durumda. Buradan Yeşil Sol Partili kadınlar olarak, Yeşil Sol Parti’ye güç katan bütün kadın arkadaşlarımızla birlikte bu mücadeleyi yürüteceğimizin, büyüteceğimizin sözünü hem sizlere hem bizleri izleyen bütün kadınlara vermek isteriz” dedi.

“Gerçek adalet için geliyoruz”

Öncelikle depremde hayatını kaybeden kadınlara verdikleri sözler olduğunu belirten Uçar, şöyle konuştu:

“Tek adam rejimine helallik vermeyen kadınlara, yaşamı yeniden inşa etmeye başlayan kadınlara bir sözümüz, onlar için buradayız. Tek adam rejimini, sistemini birlikte değiştireceğiz. Bir aradayız, bunun hesabını hep birlikte soracağız. Pınar Gültekin, Şule Çet, Fatma Altınmakas, İpek Er, Gülistan Doku, Yeldane Kaharman, Nadire Kadirova, Nagihan Akarsel adını sayamadığım yüzlerce kadın arkadaşımız ve nefret cinayetlerinde kaybettiklerimiz için bir aradayız. Erkek adaleti değiştirmek için geliyoruz, gerçek adalet için Yeşil Sol Kadınları olarak buradayız.”

“Hiç kimsenin çocuğu, annesi, eşi, karısı değiliz”

HDP Eş Genel Başkanı Buldan ise 21 yıldır kadınların büyük baskılarla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Kadının emeğini hiçe sayan alın terini görmeyen eve kapatmaya çalışan giydiği kıyafete karışan, kaç çocuk doğuracağına karar verme cüreti gösteren AKP ve MHP iktidarına karşı alanları meydanları sokakları asla terk etmeyeceğimizi belirtiyorum. Ne giyeceğimize, hangi makyajı yapacağımıza, kaç çocuk doğuracağımıza kendimiz karar veririz. Hiç kimsenin çocuğu, annesi, eşi, karısı değiliz, olmayacağız” diye konuştu.

“Sözlü savunmamızı meydanlarda milyonlarla yapacağız”

HDP’nin Anayasa Mahkemesi’nde devam eden kapatma davasına değinen ve bu davada sözlü savunma vermediklerini hatırlatan Buldan, “HDP kapatma davası için sözlü savunma yapmamızı bekleyenler bilsin ki biz sözlü savunmamızı bütün kadın arkadaşlarımızla birlikte bu salonda yapıyoruz. Sözlü savunmamızı alanlarda, meydanlarda milyonlarla yapmaya başlıyoruz. AKP’nin hileleri varsa bizim de hamlelerimiz var. Tabanımızı asla seçeneksiz bırakmadık” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Yeşil Sol Parti’nin 81 ildeki kadın milletvekili adayları tek tek sahneye çağrılarak tanıtıldı. (Kısa Dalga)

Politika