Buldan'dan Akşener'e sert sözler: HDP’ye ve Kürtlere hakaret etmeyi kendisine görev edinmiş

Buldan'dan Akşener'e sert sözler: HDP’ye ve Kürtlere hakaret etmeyi kendisine görev edinmiş
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP ile HDP'nin görüşmesini eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yanıt verdi.

AKP, başörtüsüne ilişkin Anayasa çalışması kapsamında HDP'yi ziyaret etmişti. Ziyaretin yankıları sürerken, AKP'nin terörle ilişkilendirdiği partiyi ziyaret etmesini eleştirenler olmuştu. Bazı AKP'liler ise HDP'ye yönelik 'ılımlı' sayılabilecek mesajlar vermişti.

Akşener ise ziyareti "Açılımcılar kumpanyası yeniden seyircilerle buluşuyor" sözleriyle eleştirmişti.

İSMİNİ ANMADI

Buldan, Ardahan'da esnaf ziyaretinde bulunmasının ardından esnafla görüştü. HDP'nin eş başkanı, parti teşkilatını ziyaret ettikten sonra İnönü Caddesi'nde halka seslendi.

Buldan, Akşener'i isim vermeden anarak, İYİ Parti liderinin 'HDP'den korktuğunu ve saldırıyı hiçbir zaman gündeminden çıkarmadığını' ifade etti.

HDP eş başkanı, "6 masa içinde bulunan kadın başkan, her gün HDP’ye ve Kürtlere hakaret etmeyi kendisine görev edinmiş" dedi.

Buldan sözlerini şöyle sürdürdü: "Kürt belki gün yüzü görür diye nefret tohumları saçmaktan geri durmayan bir kadın başkan var. Bu 6’lı masadaki kadın başkanın son grup toplantısında yapmış olduğu açıklamalar bir kez daha Kürt düşmanlığını ortaya koyduğunu bizlere açık açık göstermiştir. Kürt anasını görmesin, gelen ağaları, giden paşaları oldu. Biz bunu biliyoruz.

'KUMPANYA BİLMEYİZ'

'Bize kumpanya kuruyor' diye de iftira attılar. Oysa HDP’liler kumpanya bilmezler, HDP’lierin kumpanya bilmediğini cezaevlerinin HDP’lilerle dolu olduğunu göstererek ispat ederiz. Ancak onlar kumpanyanın ne demek olduğunu Susurluk’tan bilirler, onlar kumpanyanın ne demek olduğunu 28 Şubat’tan bilirler... Buradan ona vereceğimiz cevap şimdilik bununla sınırlı kalsın. Kürt düşmanlığı yaparak her gün birbiriyle yarışanlar şunu iyi bilsin ki kaybedecekler, kaybedecekler, kaybedecekler." (Kısa Dalga)

Politika