Buldan'dan Bahçeli'ye: 8 Kasım'daki MHP genel başkanıyla ortak karar verin

Buldan'dan Bahçeli'ye: 8 Kasım'daki MHP genel başkanıyla ortak karar verin
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin 'bir saniye bile' siyasette yer almamasını isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tavsiyede bulundu.

Bahçeli, AKP'nin başörtüsü teklifi için Meclis'te HDP'yi ziyaretinin ardından "AK Parti heyetinin anayasa değişikliğini görüşmek amacıyla Meclis’te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmesi de son derece doğal ve doğru bir adımdır" demişti.

MHP lideri, 8 Kasım'daki konuşmasında HDP'ye nasıl baktıklarının da bilindiğini belirterek "Zira bizim gözümüzde HDP neyse, CHP’de odur ve aynısıdır. Biz kiminle görüşüldüğüne değil, makul ve demokratik çözümün nasıl olacağına bakıyoruz. Zarfla değil mazrufla ilgileniyoruz. Kabuğa değil öze odaklanıyoruz" ifadesini kullanmıştı.

'BİR SANİYE BİLE YER ALMAMALI'

Bahçeli, bugünkü grup toplantısında ise 'her muhit ve mecrada olduğu gibi, TBMM’de de bölücü sima istemediklerini, terörist görmeye dayanamadıklarını' dile getirdi.

Bahçeli, şunları söyledi: "Biz terör örgütüne eleman devşiren, sözde Kürdistan propagandasıyla sabırlarımızı kevgire çeviren HDP’nin Türk siyaset ve demokrasi hayatında bir saniye yer almasına tahammül edemiyoruz. HDP, PKK’nın menfur ve melun eylem yoldaşıdır. HDP, CHP’nin ikiz kardeşi, diğer marjinal partilerin çıkar ortağıdır."

BULDAN'DAN YANIT

HDP'nin eş başkanı Buldan, bugünkü grup toplantısında Bahçeli'ye yanıt verdi. HDP'li siyasetçi, MHP liderinin bugün kendilerini yine hedef aldığını ifade etti.

Buldan şöyle devam etti: "Partimize oy veren milyonları da hedef aldı. HDP’ye bir saniye bile tahammülleri yokmuş. Geçen hafta AKP heyetinin, partimizi ziyaret etmesine 'Gayet doğal' demişti. Bugün yine HDP’yi hedef aldı. Bir hafta sonra eski ayarlarına geri dönen bir MHP genel başkanıyla karşı karşıyayız. Kendisine tavsiyemiz şudur; bugün konuşan MHP genel başkanının 8 Kasım’da konuşan MHP genel başkanı ile bir araya gelerek ortak bir karar vermelerinde fayda var!" (Kısa Dalga)

Politika