Can Atalay için açlık grevi sürüyor

Can Atalay için açlık grevi sürüyor
AYM’nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında iki kez “hak ihlali” kararı vermesi ve 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin de bu kararı uygulamayarak Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne göndermesinin tepkileri sürüyor. TİP Adana İl Örgütü üyeleri bugün de Atatürk Parkı’nda bir araya gelerek, açlık grevi ve oturma eylemlerini 2’nci gününde de sürdürdü.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki hak ihlali kararına ikinci kez uymaması tepkilere neden oldu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) bir çok yerde eylemler yapıyor.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ikinci kez hak ihlali kararı verdiği Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay’ın dosyasının Yargıtay’a gönderilmesini protesto eden TİP Adana İl Örgütü, Atalay'ın serbest bırakılması talebiyle dün 3 günlük açlık grevi eylemi başlatmıştı.

Mezopotamya Haber Ajansına göre, TİP Adana İl Örgütü üyeleri bugün de Atatürk Parkı’nda bir araya gelerek, açlık grevi ve oturma eylemlerini 2’nci gününde de sürdürdü.

Burada konuşan TİP Adana İl Başkanı Ahmet Faruk Ulaş, “Özgürlük için meydanlardayız. Can Atalay özgürlüğüne kavuşana kadar meydanlara çıkmaya devam edeceği. Sadece Can Atalay’ın özgürlüğü için değil hukuksuzluğun hat safhaya çıkmasına karşı da burada direniyoruz” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem