Can Atalay nöbeti devam ediyor... 13. Ağır Ceza Mahkemesi yine kaçtı

Can Atalay nöbeti devam ediyor... 13. Ağır Ceza Mahkemesi yine kaçtı
Tutuklu TİP milletvekili Can Atalay için adliye önündeki adalet nöbeti sürüyor. 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, geçen sefer olduğu gibi bugün de Adliyeyi terk etti.

Anayasa Mahkemesi'nin, ikinci kez hak ihlali kararı vermesine rağmen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin tahliye kararı vermediği Can Atalay için avukatları, meslektaşları, arkadaşları ve TİP üyelerinin adliye önündeki nöbeti sürüyor.

Atalay'ın tahliyesi için mahkemeye ikinci kez dilekçe yazan avukatları, Adliye önünde bugün ikinci kez kamera karşısına geçerek basın açıklaması yaptı.

Geçen sefer olduğu bu sefer de, 13. Ağır Ceza Mahkemesi kalemi ve heyeti adliyeyi terk etti.

"Adalet yine kaçtı, biz yine peşindeyiz"

TİP Parti Meclisi üyesi, avukat Özgür Urfa, açıklamada "Mesailerinin bittiğini gerekçe göstererek ve Anayasa Mahkemesi kararının gerekçeli halinin kendilerine ulaşmadığından bahisle bir işlem yapmayacaklarını söyleyerek, 13. Ağır Ceza Mahkemesi kalemi ve heyeti adliyeyi terk ettiler. Adalet yine kaçtı. Biz yine peşindeyiz. Dördüncü günün sonunda kararı uygulamayan mahkeme heyeti hiçbir şey olmamışçasına yine gitti. Can Atalay hala cezaevinde tutsak olarak, esir olarak tutulmaya devam ediyor. Anayasa Mahkemesi kararı olmasına rağmen ağır ceza mahkemesi üyeleri suç işliyor. Hukuka aykırı şekilde Can Atalay özgürlüğünden esir olarak tutuyor. Bu bizim açımızdan artık kabul edilemez halinin son noktası. Artık yeter diyoruz." diye konuştu.

"Can Atalay Ağır Ceza Mahkemesi'nin keyfini bekliyor"

Ağır Ceza Mahkemesinin keyfi davrandığını savunan Urfa, Hatay halkı depremde yaşadıklarının sonrasında bugün sel felaketleriyle, fırtınalarla, elektrik kesintileriyle mücadele ediyor, kendi sorunlarını dile getirmesi için seçtikleri milletvekiliyse bugün hala Silivri Cezaevi'nde esir. Ağır Ceza Mahkemesi'nin keyfini bekliyor. Anayasa Mahkemesi de halen gerekçeli kararı yazmış durumda değil. Biz buradayız. Burada olmayı sürdüreceğiz. İstedikleri kadar oyalasınlar, istedikleri yere kaçsınlar. Yarın sabah onlar yine buraya gelecek. Biz yine burada olacağız. Alana kadar buradayız. Buradan da ayrılmayacağız. Bugünlük eylemimizi sonlandırıyoruz. Yarın yeniden aynı saatte buradayız." ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

İlgili Haberler
Gündem