TİP'in Can Atalay nöbeti devam ediyor... Mahkeme Başkanı Adliyeye gelmedi, üyeler kaçarak Adliyeyi terk etti

TİP'in Can Atalay nöbeti devam ediyor... Mahkeme Başkanı Adliyeye gelmedi, üyeler kaçarak Adliyeyi terk etti
Can Atalay ile ilgili AYM tarafından verilen ikinci hak ihlali kararının ardından, TİP'in çağrısıyla çok sayıda partili ve hukukçu Çağlayan Adliyesi önündeki bekleyişini sürdürdü.

Anayasa Mahkemesi'nin, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay‘ın seçilme hakkının ve kişi hakkının bir kez daha ihlal edildiğine hükmetmesi üzerine yerel mahkemenin vereceği karar bekleniyor. Karar öncesi Çağlayan Adliyesi’nde Atalay’ın avukatları, arkadaşları ve hukukçular nöbet tutmaya başladı. TİP'in çağrısıyla çok sayıda partili de Çağlayan Adliyesi'nin önünde buluştu.

13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Adliyeye gelmedi

TİP Parti Meclisi üyesi avukat Özgür Urfa, burada yaptığı açıklamada, Urfa, "Teyit ettirdiğimiz bilgi. 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı aslında bugün adliyeye hiç gelmemiş. Üyeler de daha önce yaptıkları gibi adeta kaçarak adliyeyi terk etti. Kimsenin kendi keyfi kederi için 3 gün daha Can Atalay'ı cezaevinde tutma lüksü yoktur." dedi.

"Şimdi yapılması gereken tek şey tahliye kararının uygulanarak milletvekilimiz Can Atalay’ın serbest bırakılmasıdır." diyen TİP İstanbul İl Sözcüsü Melis Akyürek de Özgür Urfa'yı doğruladı.

"Üyeler de kaçarak Adliyeli terk etti"

Akyürek, "Gelinen son durumda, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı tarafından Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararını bekleyeceği ve herhangi bir karar vermeyeceği bilgisi parti avukatlarımıza iletildi. Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı yazdığı ve kararın yazımı bittiği anda da mahkemeye göndereceği bilgisi de tarafımıza verildi. Fakat kısa süre önce öğrendik, 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı aslında bugün adliyeye hiç gelmemiş. Üyeler de daha önce yaptıkları gibi adeta kaçarak adliyeyi terk etti. Buradan Anayasa Mahkemesi'ni ve 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ni uyarıyoruz: Sizler birer devlet kurumusunuz ve bu ciddiyetle çalışmak zorundasınız. Keyfiniz estiğinde adliyeden gidip keyfiniz geldiğinde gelme hakkına sahip değilsiniz. Başta İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hakimleri olmak üzere tüm yargı mensuplarına, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmasının zorunlu olduğunu ve farklı yönde verilecek her türlü kararın suç teşkil edeceğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Can Atalay 222 gündür cezaevinde siyasi bir esir olarak tutuluyor, dün bu husus ikinci kez tescillendi. Hatay halkının iradesi olan milletvekilimizin özgürlüğü bir dakika daha gasp edilmemeli ve Can Atalay derhal serbest bırakılmalıdır." ifadelerini kullandı. (ANKA)

İlgili Haberler
Gündem