Can Atalay'dan prefabrikteki yangında çocukların hayatını kaybetmesine tepki

Can Atalay'dan prefabrikteki yangında çocukların hayatını kaybetmesine tepki
TİP Hatay Milletvekili ve Gezi hükümlüsü Can Atalay, Hatay'da prefabrik evde çıkan yangında iki çocuğun hayatını kaybetmesine ilişkin olarak, "Alıkonulduğum bu ortamda Hatay’da yiten canlar için görevimi yapamıyor olmanın çaresizliği içerisindeyim" dedi.

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, 6 Şubat depreminden sağ kurtulan Zeynep Hüzmeli'nin Sutaşı Mahallesi'ndeki evinin bahçesine yaptığı 3 çocuğuyla kaldığı prefabrik evde yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesiyle söndürülen yangında İsacan (4) ve kardeşi Doğa'nın (1) yaşamını yitirdiği belirlendi. Doğa ve Duru'nun ikiz oldukları öğrenildi. Çocukların cenazesi Hatay Adlı Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

can-atalay-1.webp

TİP Hatay Milletvekili ve Gezi hükümlüsü Atalay, konuya dair X hesabından şu paylaşımı yaptı:

Pazar günü haberleri gördükten sonra koğuştaki en zor gecelerimden biriydi. Alıkonulduğum bu ortamda Hatay’da yiten canlar için görevimi yapamıyor olmanın çaresizliği içerisindeyim. Depremin üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen hala hayatta kalma mücadelesi veren Hataylılar hala canlarıyla sınanıyor. Sözüm olsun İsacan ve Doğa’nın da yitirdiğimiz canların da hesabını sormak için elimden geleni yapacağım. Ailenin ve Hataylıların acısını paylaşıyorum."

(Kısa Dalga)

Gündem