Cemevi Başkanı Öz: Erdoğan'ın gelmesinden rahatsız olmak anarşistliğin ötesinde bir şey

Cemevi Başkanı Öz: Erdoğan'ın gelmesinden rahatsız olmak anarşistliğin ötesinde bir şey
Çankaya Cemevi Derneği Başkanı Ali Öz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyaretiyle ilgili tepkilere böyle yanıt verdi: "Devletin en tepesindeki insanı tanımamak, onun gelmesinden rahatsız olmak, kaba tabirle anarşistliğin ötesinde bir şey."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ankara Mamak’taki Hüseyin Gazi Türbesi ve cemevini ziyaretiyle ilgili tartışmalara Çankaya Cemevi Derneği Başkanı Ali Öz de katıldı.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre başta Hüseyin Gazi Derneği yönetimi ile bazı Alevi örgütlerinin tepki gösterdiği iftar programı 1,5 saat sürdü. Ziyarette bazı Alevi dedeleri ve akademisyenlerle buluşan Erdoğan, Hüseyin Gazi türbesine geçerek dua etti.

'BUNDAN BÖYLE DEVLETİN YANIMIZDA OLDUĞUNU SÖYLEDİLER'

İftar programında yer alan Çankaya Cemevi Derneği Başkanı Ali Öz, cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi taleplerini ilettikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yorum yapmadığını belirtti. Öz şunları söyledi:

“Ama bundan böyle devletin yanımızda olduğunu söylediler. ‘Sizi yalnız bırakmayacağız, herhangi bir talebiniz olursa yerine getirmeye çalışacağız,’ dediler. Zaten Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde kazanılmış bir dava var. Benim de başkanı olduğum Çankaya Cemevi Derneği’nin açtığı dava sonucunda ‘Nerenin ibadethane olacağını kimse tayin edemez’ diye Yargıtay’ın kararı var.”

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU DA MESAJ VERMİŞ

Ali Öz, Erdoğan’ın birlik ve beraberlik vurgusu yaptığını, cemevlerine yönelik saldırıların peşini bırakmayacaklarını söylediğini anlatarak, “‘Meczup diye geçiştirmeyeceğiz, arkasında hangi karanlık güçler varsa sonuna kadar gideceğiz’ dediler. Hem Cumhurbaşkanımız hem de İçişleri Bakanımız bunu söyledi” dedi.

Ziyarete yönelik bazı Alevi derneklerinin tepkilerini de yorumlayan Ali Öz, “Biz ilkel toplumlarda yaşamıyoruz. Bir devlet varsa, devletin kuralları da var. Devletin en tepesindeki insanı tanımamak, onun gelmesinden rahatsız olmak, kaba tabirle anarşistliğin ötesinde bir şey” ifadelerini kullandı.

'MİSAFİR REDDEDİLMEZ'

Bütün siyasi partilere eşit mesafede durduklarını söyleyen Öz, bu ziyaretin cemevlerinin statüsünün tanınması açısından önemli olduğunu ifade ederek, “Üstelik bize misafir olarak gelen insanlar reddedilmez. Cemevlerinin statüsünü tanıma açısından çok önemli bir şey, bize meşruiyet kazandırmaktadır. Bir de bu son dönemde çeşitli cemevlerine yapılan saldırılar karşısında, sayın Cumhurbaşkanı’nı, devlet yetkililerini yanında görmesi anlamlı bir şey" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem