Cengiz İnşaat'tan Cennet Koyu açıklaması: 50 bin ağaç dikeceğiz

Cengiz İnşaat'tan Cennet Koyu açıklaması: 50 bin ağaç dikeceğiz
Bodrum'un en bakir noktalarından Cennet Koyu'nda, Danıştay'ın iki iptal kararına rağmen otel ve villa projesine başlamaya hazırlanan Cengiz İnşaat, tepkiler üzerine açıklama yaptı.

İktidara yakınlığıyla tanınan iş insanı Mehmet Cengiz'e ait Cengiz İnşaat, Bodrum'un Cennet Koyu'nda iki Danıştay kararına rağmen inşa edeceği otel ve villa projesine yükselen tepkilerin ardından açıklama yaptı.

Cengiz İnşaat, "parselde ağaç kesimi yapılmayacağını ve 50 bin adet ağaç dikileceğini" belirtti. Sözcü gazetesine gönderilen açıklamada, "arazide yükselecek projede yürürlükte bulunan imar planı hükümlerine uyulacağı", "Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararlarına ve mevzuata uygun davranılacağı" ifade edildi.

Mehmet Cengiz, Bodrum'un en bakir noktalarından biri olan Cennet Koyu'ndaki 678 bin metrekarelik araziyi, Özelleştirme İdaresi’nden satın almıştı. 277 milyon liraya el değiştiren arazinin özelleştirme ihalesi Danıştay tarafından iki kez iptal edilmiş ancak söz konusu kararlar uygulanmamıştı.

Danıştay'ın ilk iptal kararını uygulamayan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ama kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilmemişti.

Bu hafta başındaysa, Mehmet Cengiz'in otel projesi için turizm yatırımları da bulunan dünyaca ünlü mücevher markası Bulgari ile el sıkıştığı ve inşaata başlanacağı ortaya çıkmıştı.

Şirketin açıklaması da, Bodrumlulardan yükselen sert tepkiler üzerine geldi. (Kısa Dalga)

Gündem