ChatGPT niyet mektubu yazdı, iş görüşmesine çağrıldı

ChatGPT niyet mektubu yazdı, iş görüşmesine çağrıldı
İşe alım uzmanları, ChatGPT'nin mektuplarının görüşmeye çağırılmak için yeterli olduğu sonucuna vardı.

İşverenler, yapay zeka firması OpenAI'nin sohbet robotu ChatGPT'nin yazdığı niyet mektuplarını değerlendirdi. Business Insider muhabiri Beatrice Nolan'ın görüştüğü işe alım uzmanları, mektupların görüşmeye çağırılmak için yeterli olduğu sonucuna vardı.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre Nolan'ın deneyinde iş başvurularında istenen niyet mektuplarının da yapay zekaya yazdırılma ihtimali gündeme geldi. "Hayattaki en sıkıcı görevlerden biri olan iş başvurusunda yapay zekanın kullanışlı olup olmadığını görmek istedim" diyen Nolan, ChatGPT'ye iş tanımı ve işe başvuran farazi kişinin deneyimlerine dair bilgi verdi.

Muhabir bunun ardından sohbet botundan niyet mektubu hazırlamasını istedi ve elde ettiği çıktıları iki işe alım görevlisiyle paylaştı. Birleşik Krallık merkezli iş bulma şirketi Reed'de uzman olarak çalışan Chris Willsher, "Muhtemelen bunun gerçek bir aday tarafından yazıldığını düşünürüz ve ardından bir görüşme yaparız" cevabını verdi.

Yazılım şirketi Jobber'in "yetenek avcısı" Stephanie Petry de ChatGPT'nin muhasebeci pozisyonu için yaptığı başvuruyu "epey iyi" diye nitelendirdi. "Hakkında daha iyi bir fikir edinebilmek için bu adayı görüşmeye çağırırdım" diyen Petry, sosyal medya asistanlığı için yazılan bir diğer niyet mektubunu o kadar beğenmedi.

ChatGPT'ye şiir yazdıran da var

Gelmiş geçmiş en iyi yapay zeka dil modeli diye anılan GPT-3 tabanlı. Model, ChatGPT versiyonuyla kullanıcılara 2022'nin sonunda açılmış ve internette büyük bir trend haline gelmişti. Bazı kullanıcılar ChatGPT'ye şiir veya öykü yazdırırken, öğrencilerin de yapay zekanın hazırladığı yazıları ödev olarak teslim ettiği ve iyi notlar aldığı ortaya çıkmıştı.

Teknoloji