CHP adayı Kayıhan Pala: 'Bursa'da Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayları içerisinde birinci sırada çıkacak'

CHP adayı Kayıhan Pala: 'Bursa'da Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayları içerisinde birinci sırada çıkacak'
14 Mayıs seçimlerine son 2 gün kala Kısa Dalga'ya değerlendirmelerde bulunan CHP adayı Pala, "Bursa'da Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayları içerisinde birinci sırada çıkacak" dedi.

ESRA TOKAT


CHP Bursa 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olan halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, seçime son 2 gün kala Kısa Dalga'ya değerlendirmelerde bulundu.

Sokakta seçmenden çok olumlu tepki aldıklarını belirten Pala, "Bursa'da Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayları içerisinde birinci sırada çıkacak, Millet İttifakı'nın milletvekili adayları toplam milletvekili sayısının da yarısından fazlasını ipi göğüsleyerek alacak" dedi.

'Birkaç gün sonra Sayın Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı olarak göreceğiz'

Bursa'da Millet İttifakı'nın mitingine yoğun katılımı da yorumlayan Pala, "Bursa'dan bu görüntü tüm Türkiye'ye yansıdığında biz birkaç gün sonra Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı olarak göreceğiz. Meclis'te de artık bu tek adam sistemini ortadan kaldırıp bir Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e hep birlikte geçişin kapısını aralayacağız" ifadelerini kullandı.

'Pandemide gerçekleri söylediğim için tepkiler çok olumlu'

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı görevini yürütürken CHP’den milletvekili adaylığı için ayrılan Pala, yaklaşık 25 yıldır çevre mücadelesinde olduğu ve pandemide gerçekleri söylediğim için kendisine yönelik tepkilerin çok olumlu olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

"Gittiğim her yerde, köylerde; gençlerle, yaşlılarla, çok olumlu bir ilişki gelişti aramızda. Ben Meclis'te Sağlık Komisyonu'nda çalışmak istiyorum. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetine erişimin önündeki engelleri kaldıracak yasal düzenlemeler için çaba gösteren milletvekillerinden biri olacağım."

Bursa'da 2028'de Cumhur İttifakı yüzde 56.83, Millet İttifakı yüzde 37.32 oranında oy almıştı

2018’de yapılan genel seçimlerde Cumhur İttifakı toplam yüzde 56.83 oy alırken AKP’nin oy oranı yüzde 45.20, MHP’nin oy oranı ise yüzde 10.62 olmuştu. Millet İttifakı’nın toplam oy oranı ise yüzde 37,32 de kalmıştı. CHP’nin oy oranı yüzde 22,69 olurken İYİ Parti’nin yüzde 12,61 Saadet Partisi’nin oy oranı ise yüzde 1.73 olmuştu. HDP ise seçimlerde yüzde 5.33 oy almıştı.

Muhalefet Meclis çoğunluğu konusunda iddialı

Bursa’da 28. Dönem Milletvekilleri Seçimleri'nde ise 1. Bölge CHP milletvekili adayı ilk sırada Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala bulunurken ikinci sırada Nurhayat Altaca Kayışoğlu, üçüncü sırada ise Saadet Partisi’nden Mehmet Atmaca var. Bursa 2. Bölge’den ilk sırada Hasan Öztğrk aday olurken ikinci sırada Gelecek Partisi’nden Cemalettin Kani Torun var. Üçüncü sırada ise Orhan Sarıbal yer alıyor. Muhalefet Bursa'da Meclis'e gönderilecek 20 milletvekilinin çoğunluğunu elde edeceği konusunda oldukça iddialı. Bursa'da 11 Mayıs'ta yapılan Millet İttifakı mitinginde de bu söylem öne çıkanlar arasındaydı.

Özel Haber