CHP 'Beşli Çete'yi unuttu mu? Başarır, partisinin duruşunu anlattı

CHP 'Beşli Çete'yi unuttu mu? Başarır, partisinin duruşunu anlattı
Kılıçdaroğlu'nın 'Beşli Çete'nin eskisi kadar üzerine gidilmediği eleştirilerine yanıt geldi. CHP'li Başarır partisinin duruşunu anlattı.

Kısa Dalga - 14 Mayıs 2023 seçimlerinde muhalefet sıklıklar “Beşli Çete” olarak anılan şirketlerin aldığı ihaleleri gündeme getirdi. Seçimlerden sonra CHP’de yaşanan yönetim değişikliğinin ardından “Beşli Çete” kavramı daha az gündeme gelmeye başladı.

Geçen haftalarda KRT TV’ye çıkan CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "Beşli Çete"nin partisi tarafından artık eskisi kadar anılmadığını söyledi.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, “Beşli Çete” kitabını da yazan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’la konuştu.

‘Beşli Çete’ hala etkili mi?

CHP’li Başarır, "Beşli Çete"nin ülkede hala etkili olup olmadığı sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Sermaye grubu her zaman isteklerinin gerçekleşmesi için siyasi çevrelerde lobi faaliyeti yürütür ve yürütmektedir. İhalelerde bakanları, bürokrasiyi memnun etmektedir. Bu sebeple sorunuza ‘hayır’ yanıtını vermek absürt olacaktır. Ekonomide hali hazırda büyük sermaye gruplarının vergi ödemelerinin, açıklanan ilk 100 vergi rekortmeninde göremediğimize göre, hala beşli çetelere ‘kıyak’ çekildiği apaçık ortadadır."

‘Bu konu bir kenara bırakılmadı’

Peki CHP’nin bu konuda bakışı değişti mi?

"Bir siyasi strateji değişikliği olup olmadığını soruyorsanız, bu konunun bir kenara bırakılmadığını söyleyebilirim" diyen Başarır, Ulaştırma Bakanı’nın bindiği sermaye uçağını gündem yaptıklarını hatırlattı: "Eğer CHP’nin odağı mı değişti diyorsanız, bizim odağımız bellidir. Halkın yanında, halk için varız. Dolayısıyla şu anda ekonomik ve sosyal adaletin, enflasyon karşısında yaşanan mağduriyetlerin, demokrasi önündeki bariyerlerin mücadelesindeyiz."

'Partimiz içinde bugüne kadar mevki kazanamadıysa bu ilkeler sayesindedir'

Bir partinin değil her partinin denizinde gemisini yürütmek isteyen "Beşli Çete"nin CHP içinde etkili olma ihtimali var mı?

"CHP’nin ilkeleri 100 yıldır bu ülkeyi ayakta tutan ilkeler. Büyük sermaye grupları ekonomik güçlerini ve bağlantılarını kullanarak partimiz içinde bugüne kadar mevki kazanamadıysa bu ilkeler sayesindedir" diyen Başarır, sözlerini şöyle bitirdi: "Başta halkçılık olmak üzere hiçbir ilkemiz değişmeyecek. Bu nedenle de ne ekonomik gücü olanlar ne lobi faaliyetleri, ne siyasi stratejiler CHP üzerinde etkili olamaz." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Politika