CHP feshetmişti: Halk TV, herkesin merak ettiği anlaşmanın içeriğini açıkladı

CHP feshetmişti:  Halk TV, herkesin merak ettiği anlaşmanın içeriğini açıkladı
Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Bengü Şap Babaeker, CHP'nin feshettiği anlaşmayı anlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, partisi ile Halk TV arasında yapılan anlaşmanın tek taraflı feshedildiğini açıklamıştı.

Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu ise "CHP yönetiminin en doğal hakkı olan bu kararı saygıyla karşılıyoruz. Yayıncılıktaki ilkemiz bir partinin yanında ya da karşısında, bir partinin yönetiminin yanında ya da karşısında olmak değil halkın ve haklının yanında olmaktır.Biz bu ilkeler doğrultusunda yayıncılıktan asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz" demişti.

Gizli saklı değil

Öte yandan Halk TV, Serhan Asker'in Görkemli hatıralar programına CHP'nin sansür uygulamak istediğini öne sürdü. Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Bengü Şap Babaeker, anlaşmaya ilişkin şunları söyledi:

"Biz dün akşam saatlerinde öğrendik. CHP "enel Başkan Yardımcısı Eren Erdem imzası ile yayınlanan metni. Bu öyle bir açıklama ki, sanki Halk TV'nin bütün yayınlarını CHP sponsor olmuş gibi, arada böyle tuhaf br ilişki varmış gibi. Cafer Mahiroğlu açıkladı aslında bu ilişkiyi.

Önce şunu açıklamak istiyorum. Bu anlaşma gizli, saklı bir anlaşma değil. Bu anlaşma yeni de yapılmadı ancak yapılmadığı dönemler de oldu. Bu anlaşma CHP'nin grup toplantılarını, açıklamaları baştan sona yayınlanmasını içeriyor. ve ayrıca partinin reklamlarını yayınlamayı içeriyor. Ayrıca bu anlaşma sayıştay denetiminden geçti.

Açık bir anlaşma yani gizli saklı hiç bir şey yok. Bu anlaşma CHP'nin yayın politikasına müdahalesini, konuk dikte etmesini, haberlere müdahale etmesini asla içermiyor." (Kısa Dalga)

Gündem