CHP ile İYİ Parti, 'ortak liste'de çalışıyor

CHP ile İYİ Parti, 'ortak liste'de çalışıyor
Millet İttifakı ortaklarından CHP ve İYİ Parti'nin 10 veya 15 seçim bölgesinde ortak liste çıkarması bekleniyor.

Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimi 14 Mayıs'ta yapılacak.

Partiler bir yandan aday adaylarını değerlendirirken, diğer yandan seçim bölgelerine dair stratejilerini belirmeye çalışıyor.

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, bugün yayınlanan 'Yine devlet yine siyaset yine tarikat' başlıklı yazısında, İYİ Parti ile CHP'nin ortak liste konusunu çalıştığını kaydetti.

"10 ya da 15 seçim bölgesinde ortak liste çıkarabilecekler, burayı çalışmaya başladılar" diye yazan Bozkurt, bu çalışmanın ardından ittifakın diğer bileşenleriyle bir araya gelineceğini ifade etti.

Kısa Dalga yazarı, Yeniden Refah Partisi'nin de dahil olması beklenen 'ittifak içindeki ittifak modeli'ne dair şunları yazdı: "SP ile Gelecek partisi, DEVA’yı da ikna ederek, Yeniden Refah Partisi’nin de katılmasını öngördükleri Millet ittifakı içinde muhafazakâr ittifak modeline çalışıyor. Bu olursa belirledikleri çatı altında, İyi Parti ve CHP ile yapılan görüşmelerle bazı yerlerde tek liste, bazı yerlerde 2 veya 3 liste halinde seçimlere katılınacak. Geçen seçimde İyi Parti listelerinde yer bulan DP, bu seçimlerde CHP’nin listesinden seçimlere girecek gibi."

Kılıçdaroğlu - HDP görüşmesinde son durum

Bozkurt, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP arasındaki görüşmelere dair de şunları ifade etti: "Emek ve Özgürlük İttifakı’nın diğer bileşenleri destek açıkladı, HDP Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi neden ertelendi? Burada sıkıntı yok. Bu görüşme gerçekleşecek. Destek açıklamasında da yöntem belirlenmeye çalışılıyor. Buradaki dil sıkıntı yaratmamalı. Çünkü bu görüşme Kılıçdaroğlu ile Emek ve Özgürlük İttifakı arasında olacak, Millet İttifakı’yla değil. Millet İttifakı ile Emek ve Özgürlük İttifakı’nın görüşmesi, pazarlık yapması siyasetin doğasına aykırı. Çünkü ikisi aynı Cumhur İttifakı gibi seçimlerde birbirinin rakibi. Burada niye kafalar karışıyor belli değil..." (Kısa Dalga)

Politika