CHP, 'İnce defteri'ni henüz kapatmadı: 'Daha durun bakalım'

CHP, 'İnce defteri'ni henüz kapatmadı: 'Daha durun bakalım'
CHP cephesi, cumhurbaşkanı adayı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye dair 'umudunu' henüz kaybetmiş değil. Aday ve vekil listelerinin kesinleşmesine henüz zaman olduğuna işaret edildi.

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bir diğer aday İnce'yi dün partisinin genel merkezinde ziyaret etmişti.

CHP liderinin İnce'den adaylıktan vazgeçmesini isteyeceği öne sürülmüştü. Kulislerde ise böyle bir teklifin gitmediği belirtilmişti.

İnce'nin görüşmenin ardından kameralar önünde Kılıçdaroğlu'na "Hoşgeldiniz, güle güle" demesi, adaylığı için de "Döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz" ifadesini kullanması dikkat çekmişti.

Adaylık gündeme gelmedi

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport'taki yazısında, görüşmeden sonraki ilk yorumların "İnce adaylıktan çekilmediğine göre CHP de artık İnce defterini kapatabilir" olduğunu dile getirdi.

Ancak sızan bilgilerden 'CHP’nin İnce defterini henüz kapatmadığının anlaşıldığını' aktaran Yetkin, bir saatlik görüşmede adaylığın konuşulmadığını ifade etti.

Yetkin şunları yazdı: "Depremden konuşmuşlardı, İnce’nin Kılıçdaroğlu’ndan daha eski CHP üyesi olduğundan söz etmişlerdi, bir nezaket ziyaretiydi işte. Ne Kılıçdaroğlu’ndan İnce’nin talepleriyle karşılanacağı belli bir teklif gelmişti ne de İnce konuyu açıp eli boş desteğe mahkûm kalmak istemişti. Bu defter kapanmıştı; hatta kapanması iyi de olmuştu. CHP kaynaklarına göreyse henüz hiçbir defter kapanmamıştı.

'Daha durun bakalım'

Gelişmelere aşina bir CHP yöneticisi 'Daha durun bakalım' dedi; 'Cumhurbaşkanı adayları kesinleşmedi. Daha milletvekili listelerinin kesinleşmesine de çok var.' İnce ile konuşan arabulucular mı vardı? Ağza çekilen fermuar jesti... 'Çok var' dediğiyse, 9 Nisan’da sona eren 10 günlük bir süreydi. 'Unutmayın' dedi kaynağım; 'Siyasette 24 saat bile çok uzun bir süredir.' CHP yöneticisi, Süleyman Demirel’in meşhur sözünü hatırlatıyordu." (Kısa Dalga)

Politika