CHP lideri Kılıçdaroğlu: "Uyuşturucu baronları siyasetçiyi satın alıyor'

CHP lideri Kılıçdaroğlu: "Uyuşturucu baronları siyasetçiyi satın alıyor'
CHP lideri Kılıçdaroğlu: "Hapishanede bir tane uyuşturucu baronu var mı?' dedim şimdi de ilave de yapıyorum: ‘Baronlar, siyasetçiyi satın alıyor'.  Uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti'yi kim bıraktırdı? Polis, yakalamış, teslim etmiş. Zindaşti'yi polis bırakmadı. Onu bırakan yargı. Onun serbest bırakılması için araya giren siyasetçi kim?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu salı günü partisinin grup toplantısında "Hangi ile gitsem sessiz sedasız birisi gelip, ‘uyuşturucu batağından bu memleketi kurtarın’ diyor.  Türkiye’de, her gelir grubuna göre uyuşturucu pazarlanıyor.  Hapishanelerde  bir tane uyuşturucu baronu var mı? Yok. Uyuşturucu baronları neden hapse girmez? Çünkü siyasetçiyi satın alırlar parayla" demişti.

Bu sözlere hem İçişleri Bakanı Soylu'dan hem de Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'ndan tepki gelmişti.

 Soylu, Twitter adresinden  uyuşturucu operasyonlarına ilişkin verileri paylaştı. 1 Ocak-14 Mart arasında 5 bin 94 kişinin tutuklandığını belirtti. Uyuşturucu madde imal ve ticareti yapanlara  2016'da 15 bin 44 operasyon gerçekleştirilirken 2021 yılında bu sayının 31 bin 675 ‘e yükseldiğini ifade etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın yanıtı ise şöyle oldu: “Halen cezaevlerinde uyuşturucuya bağlı suçlardan 100 binin üzerinde tutuklu ve hükümlü olduğunu bilmeden 'baronlara' ve 'uyuşturucu satıcılarına' operasyon yapılmadığını ileri sürmek teşkilatımıza iftirada bulunmaktır. Bu iftira daha önce organize suç örgütleri ve yurt dışı kaynaklı olarak defalarca ortaya atıldı ve biz onların hedefini biliyorduk. Ancak bu kez iftirayı CHP Genel Başkanı’ndan duyunca üzüldük.”

 Kılıçdaroğlu, açıklamasını tekrarladı. Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Beni şaşırtan şu oldu: ‘Cezaevinde  uyuşturucu baronu var mı?' diye sorduğumda polisler üzerinden bir tartışma açıldığı ve ‘Bu konuda Kılıçdaroğlu niye konuştu' bilgisi bana geldi. Uyuşturucu satıcılarını, baronunu yakalayan da polistir. Polis olağanüstü çaba gösteriyor. Ama tutuklamayan, serbest bırakan yargı. ‘Hapishanede bir tane uyuşturucu baronu var mı?' dedim şimdi de ilave de yapıyorum: ‘Baronlar, siyasetçiyi satın alıyor'. 

Uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti'yi kim bıraktırdı? Polis, yakalamış, teslim etmiş. Zindaşti'yi polis bırakmadı. Onu bırakan yargı. Onun serbest bırakılması için araya giren siyasetçi kim? Bu da biliniyordu. Baronların kara parasını Türkiye'ye getirmek için AKP af çıkarıyor. polis, siyasi baskı olmadığı sürece daha da iyi görev yapacak. Polisleri rahat bıraksınlar uyuşturucu  baronu kalmaz."dedi. 

YAZININ TAMAMI

Gündem