CHP'de miting yorumları: Kılıçdaroğlu adaylığa en yakın ve hakkı olan kişi

CHP'de miting yorumları: Kılıçdaroğlu adaylığa en yakın ve hakkı olan kişi
Maltepe mitingiyle Kılıçdaroğlu'nun adaylığının işareti olduğu yorumları yapıldı. CHP Milletvekili Orhan Sarıbal, "Genel Başkanımız buna en yakın ve hakkı olan kişi" dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: "Şu tablo biraz gösteriyor ki; eskiden 'gönlümüzün adayı Kılıçdaroğlu' deniyordu, o 'gönlümüzün' kısmı biraz kalktı..."

CHP tarafından Maltepe'de düzenlenen 'Milletin Sesi' mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olacağı kanısı güçlendi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Halk TV'ye yaptığı açıklamada, alandaki kalabalığa işaret ederek, "Şu tablo biraz gösteriyor ki; eskiden 'gönlümüzün adayı Kılıçdaroğlu' deniyordu, o 'gönlümüzün' kısmı biraz kalktı. Artık CHP'liler, yöneticiler, yetkililer bizler, CHP'yi diyorum ama 6'lı masayı demiyorum; CHP'nin adayı Kılıçdaroğlu diye bir algı oturdu" diye konuştu.

Canan Kaftancıoğlu kararından sonra mitingi İstanbul'a almalarının bir meydan okuma olduğunu söyleyen Altay, "6'lı masada aday adı açıklandığı zaman siz heyecanı o zaman göreceksiniz. Aday ilan edildiği gün 6'lı masa Türkiye'nin kaderine damgasını vurmuş olacak" ifadelerini kullandı.

SARIBAL: TEREDDÜTSÜZ BUNU HAK EDİYOR

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Kısa Dalga'nın mitingin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına dair işaret olduğu yorumlarıyla ilgili sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

"Bu topraklarda bugün bu ülkenin yeniden inşasından tutun da AKP zulmünün bitirilmesine kadar, devletin yeniden inşasından tutun da devletin bütün alanlarda yeniden olgunlaşmasına kadar, demokrasinin olgunlaşması ve oluşmasına kadar hangi pencereden bakarsanız bakın, birikim, tecrübe, liyakat, popülist olmayan, gücünü koltuktan değil bilgisinden alan ve tarihsel dönemde yerel seçim başarısı göstermiş, Adalet yürüyüşü yapmış, bütün o saray rejimi ve AKP'nin diktasına karşı özveriyle toplumsal barışı tutmuş, altı partiyi bir araya getirmiş, referanduma, bütün tarihsel birikimlere baktığınızda, genel başkanımızın tereddütsün bunu hak ettiğini düşünen bir partiliyim. Altılı masa elbette karar verecek ama bir partili olarak, uzunca süredir yanında çalışan biri olarak, bilgisi, birikimi donanımıyla, Türkiye sevdasıyla, dünyayı okumasıyla genel başkanımızın buna en yakın ve hakkı olduğuna inananlardan biriyim."

'SAHADA DA VAR'

Sarıbal, "Sahada durum nasıl? Sahada da böyle bir izlenim elde ediyor musunuz?" sorusu üzerine, "Evet. Sahada da var. İnanın, MHP'ye oy vermiş, AKP'ye oy vermiş insanlar genel başkanınız çok dürüst diyen onlarca insanlar var. Elbette karşı olanlar olacaktır. Hiçbir aday yüzde 100 oy alamayacaktır. Sonuçta bu ülkeyi 20 yıldır idare eden, bütün olanakları kullanan parti lideri bile kendisi çıkıp 'Ben adayım' diyemiyor. Benim sahada gördüğüm Genel Başkanımıza bir sempati var" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem