CHP'den Davutoğlu'nun 'imza yetkisi' sözüne: Önemli kararlar istişareyle alınacak

CHP'den Davutoğlu'nun 'imza yetkisi' sözüne: Önemli kararlar istişareyle alınacak
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu'nun 'karar süreçlerinde genel başkanların imza yetkisine sahip olacağı' yönündeki sözlerine yanıt verdi.

Seçime altı aydan kısa süre kalırken altılı masanın adayı henüz açıklanmadı. Adayın seçimi kazanması halinde nasıl bir yönetim şekli benimseneceği de halen tartışma konusu

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'nun "Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olacak" demişti. İYİ Parti ise henüz bu konuda değerlendirme yapılmadığını ifade etmişti.

Ankara'da CHP'nin genel merkezindeki basın toplantısında konuşan Erkek, "Bu konu altılı masada konuşuldu mu? İmza yetkisine CHP nasıl bakıyor?" sorusunu yanıtladı.

CHP'li yönetici şunları kaydetti: "30 Ocak'ta 6 genel başkan, 6 lider, Türkiye'yle yol haritasını ve hükümet programını paylaşacak. Bir karar vermek zorundayız, tek kişinin iradesi mi, ortak akıl mı? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi mi, güçlendirilmiş parlamenter sistemi mi? Keyfilik mi, hukuk mu, adalet mi? Demokrasi, bir uzlaşmadır. Seçilecek olan Cumhurbaşkanı altılı masanın ortak adayı, Türkiye'nin 13'üncü cumhurbaşkanı olacak ve Türkiye'yi yönetecek ama böyle yönetemeyecek. Bütün önemli kararlar istişareyle alınacak, üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü gelecek. Meclisin, yargının, basının, sivil toplumun üzerindeki ağır vesayet kalkacak. Biz ne istiyoruz? Güçlü kadrolar, güçlü kurumlar ve güçlü kurallar. Bir kişinin istediği her şey olsun mu yoksa kolektif çalışma mı? Türkiye önümüzdeki ilk seçimde çok önemli bir karar verecek. Önümüzdeki ilk seçim aynı zamanda referandum niteliğinde bir seçim olacak. Bu sistem devam mı etsin, bu sistem değişsin mi? Biz değiştireceğiz." (Kısa Dalga)

Politika