CHP'den iktidara EYT çağrısı: Getirin Meclis'e, 5 dakikada bu sorun çözülebilir

CHP'den iktidara EYT çağrısı: Getirin Meclis'e, 5 dakikada bu sorun çözülebilir
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, "Samimiyseniz EYT'yi getirin, bugün torba kanunun içine koyalım, salı günü akşam 21.00'e kadar bu sorunu çözelim" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, EYT konusundaki düzenlemenin hâlâ Meclis’e sunulmamasına tepki gösterdi. "Emeklilikte yaşa takılanların büyük bir bölümü, eşinin kolundaki bileziği çıkarttı, nişan yüzüğünü çıkarttı, arabasını sattı, kimileri de evini satarak borçlanma sürecini kapattılar. Ama gelin görün ki Adalet ve Kalkınma Partisi, parlamentoya bir türlü emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yasa teklifini getirmiyor" diyen Kaya, şunları söyledi:

"5 dakikada bu sorun çözülebilir. Ama siz samimi değilsiniz. Anamuhalefet partisi olarak çağrıda bulunuyoruz: Samimiyseniz EYT'yi getirin, bugün torba kanunun içine koyalım, salı günü akşam 21.00'e kadar da bu sorunu çözelim. Hodri meydan. Buradan emeklilikte yaşa takılanların örgütlü mücadelesine bir çağrı yapıyorum. Susmayın. Siz sustunuz, biz susmayacağız. Siz sustuğunuz için zannediyorlar ki sokaklar artık bu sesi, bu çığlığı haykırmıyor. Haykırın. Bunlar, siz haykırmazsanız hiçbir sorunu çözmeyecekler." (Kısa Dalga)

Ekonomi