CHP'den 'seçim tarihi' yorumu: İktidar ikinci tura kalacağını kabullenmiş

CHP'den 'seçim tarihi' yorumu: İktidar ikinci tura kalacağını kabullenmiş
CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, iktidarın seçimi 18 Haziran öncesine almak istemesini de “İktidarın şimdiden cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağı doğrultusunda bir zihni ve siyasi kabullenmişlik içinde olduğunu işaret ediyor” diye yorumladı.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, haftalık değerlendirme raporunu bugün yayımladı. İktidarın seçimi avantajlı bir tarihte yapmayı planladığını söyleyen Toprak,, “Nisan ve mayıs ayları için telaffuz edilen farklı tarihler, iktidarın şimdiden cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağı doğrultusunda bir zihni ve siyasi kabullenmişlik içinde olduğunu işaret ediyor” dedi.

Toprak, iktidarın seçime yalan rüzgarı ile gideceğini savundu ve şunları kaydetti: “Bu doğrultuda planladıkları bir seçim takvimini TBMM’ye kabul ettiremedikleri takdirde Cumhurbaşkanı’nın ‘Meclis’i feshetme’ kozunu öne sürerek siyasi şantajla sonuç alma çabasındalar. Bugünden ifade etmek isterim ki tüm planları, senaryoları, avantaj hesapları sonuçsuz kalacak. Sandık, iktidar için hüsran olacak.” (ANKA)

Politika