CHP'li Ağbaba'dan 'ek borçlanma' tepkisi: 2023 bütçesi daha gelmeden bitti....

CHP'li Ağbaba'dan 'ek borçlanma' tepkisi: 2023 bütçesi daha gelmeden bitti....
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu’nda torba kanun teklifine gece yarısı eklenen düzenlemeyle Hazine ve Maliye Bakanlığı’na 200 milyar TL ek borçlanma yetkisi verilmesine tepki gösterdi.

AKP’nin sabaha karşı 2.22’de verdiği önerge ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na 200 milyar liralık ilave borçlanma yetkisi verildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu’nda AKP’li milletvekillerinin gece yarısında verdiği önergeyle Hazine ve Maliye Bakanlığı’na 200 milyar TL ek borçlanma yetkisi verilmesine tepki gösterdi. Ağbaba, komisyonda yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

"Bu önergeyle 2023 bütçesi daha gelmeden bitti. 200 milyar borçlanma limitinin artırılması isteniyor. Millet bize güler. Bu kadar öngörüsüzlük olur mu ya? Bütçe bitmeden, oylanmadan 292 milyar borçlanmaya bir 200 daha istiyorsunuz. Sabahın 3'ünde bir 200 milyar borçlanmayla geliniyor. Duymadınız herhâlde. Bir daha söyleyeyim: 200 milyar, yani 200 katrilyon. Ben komisyon başlarken dedim ki: ‘Bu Mustafa Elitaş, burada masum bir sebeple iki gündür sabaha kadar beklemez’ dedim. Dediğim çıktı mı, çıkmadı mı? Yoksa Elitaş gelecek yüzde 2 barajla uğraşacak." (ANKA)

Gündem