CHP'li Gürer: EYT neden aralık ayına kadar bekletiliyor, hemen Meclis'e gelsin

CHP'li Gürer:  EYT neden aralık ayına kadar bekletiliyor, hemen Meclis'e gelsin
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) taleplerini 20 yıldır görmezden gelen iktidarının, genel seçim yaklaşırken bu konuda yapacağı düzenlemelerin, içerik açısından EYT’lileri kaygılandırdığını söyledi.

EYT’lilerle ilgili daha önce vermiş oldukları Kanun Tekliflerinin AKP ve MHP tarafından reddedildiğini hatırlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bakanlık tarafından Meclise getirilecek Kanun Teklifinde, EYT’ilerle ilgili 1999 yılı öncesindeki şartlar ne ise o şartlara geri dönüş sağlayacak maddeler yer almalıdır” dedi.



Gürer özetle şunları söyledi: “Seçim yaklaşırken AK P iktidarlarını. yıllardır hakkını vermediği işçiler, emekçiler aklına geldi. Çalışanlarda ilgili düzenlemeler gerçekleşirse olumlu sonuçlar ortaya çıkabilir, biz de destekleriz. Ancak emeklilikte yaşa takılanların sorununu 20 yıldır görmeyen bir iktidarın bu konuda yapacağı düzenlemeler kaygı vericidir.

Çünkü yapılan açıklamalarda Aralık ayına sarkıtılan değerlendirmeleri kamuoyu ile paylaşma olayı bakanlar tarafında dile getiriliyor. Mevcut sisteme göre Bakanın Kanun Teklifini Meclis’e verme yetkisi yok. Kanun Teklifi, AK Parti milletvekilleri tarafından Meclis’e getirilecek.

EYT’lilerin 1999 öncesindeki şartlarda kendi haklarının iadesi yönünde talepleri var. Bunun dışında yapılacak bir düzenleme gün kurtarmaktan ibaret olur. Sosyal güvenlik primlerini işsiz kaldıklarında ödeyememe halindeki sıkıntıları bertaraf edilmesi ya da prim ve yaşla ilgili düzenlemeler sağlanarak aynı boyutta mağduriyetin sürdürülmesi çözüm olmaz. O nedenle EYT ile ilgili 1999 öncesindeki şartlar ne ise o şartlara geri dönüş sağlanması gerekiyor.

Bir an önce yasa teklifinin Meclis’e gelmesi ve burada görüşülerek bizlerin de katkılarıyla ilgili Kanun Teklifi gerçekleştirilecek yasalaşması binlerce insanın beklentisidir. Bir an önce ilgili Kanun Teklifi Meclis'e getirilmeli ve görüşülmelidir: tasarı beklentiler doğrultusunda çıkarılarak EYT sorunu ülkemizin gündeminden kaldırılmalıdır." (Kısa Dalga)

Ekonomi