CHP’li vekil, ‘Bizi endişelendirecek bir yangın değil’ diyen bakanı Altun'a şikayet etti

CHP’li vekil, ‘Bizi endişelendirecek bir yangın değil’ diyen bakanı Altun'a şikayet etti
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Marmaris'teki yangınla ilgili ‘bilgi kirliliği’ yayanlar hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı. CHP Muğla milletvekili Suat Özcan, “Bizi endişelendirecek bir yangın değil" diyen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'yi Altun'a şikayet etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Marmaris'teki yangın hakkında "Bilgi kirliliğine neden olan paylaşımlar hakkında da Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı gerekli teknik incelemeyi başlatmıştır" açıklamasına CHP Muğla milletvekili Suat Özcan'dan tepki geldi. Özcan, Altun'un Twitter paylaşımına karşılık olarak Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin “Bizi endişelendirecek bir yangın değil” sözlerini "bilgi kirliliği" olarak şikayet etti.

ALTUN: HUKUK ÇERÇEVESİNDE YAPILMASI GEREKEN YAPILACAK

Altun Twitter'dan yaptığı açıklamada, "bilgi kirliliği" vurgusuyla şu ifadeleri kullandı:

"Muğla Marmaris'te farklı noktalarda çıkan orman yangınını söndürmek için tüm kurumlarımız sahada çalışmalarını sürdürmektedir. Yangınların ortaya çıkış sebebi üzerine kapsamlı soruşturmalar da başlatılmıştır.

Yangına ilişkin, ilgili bakanlarımız ve diğer resmi kurum ve yetkililer tarafından yapılacak açıklama ve bilgilendirmeler esas alınmalıdır. Sosyal medyadaki dezenformasyon içerikli paylaşımlara itibar edilmemelidir. Bilgi kirliliğine neden olan paylaşımlar hakkında da Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı gerekli teknik incelemeyi başlatmıştır.

Sahadaki kahramanlarımızın moral ve motivasyonunu olumsuz yönde etkileyenler hakkında hukuk çerçevesinde yapılması gereken ne varsa yapılacaktır.”

CHP Muğla milletvekili Suat Özcan ise Altun'a, “Bizi endişelendirecek bir yangın değil” bu açıklama bilgi kirliliğinin en gerçekçi olanıdır. Bir ağaç için bile endişelenmek gerekiyorken…" yanıtını verdi. (Kısa Dalga)

Gündem