CHP'nin İzmir krizi | Hacer Foggo'dan tepki geldi

CHP'nin İzmir krizi | Hacer Foggo'dan tepki geldi
CHP'de krize dönen İzmir adaylıklarında büyükşehir için Cemil Tugay ismi üzerinde anlaşıldı. İlçe belediye başkan adayları da açıklanırken, Karaburun ilçesi için Derin Yoksulluk Ağı kurucusu ve CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo'nun gösterilmemesine, CHP seçmeni ve Foggo'dan tepki geldi: "Siz beni sığdıramadınız CHP’ye oysa ben sığınılacak bir liman değil, talana, yoksulluğa karşı mücadele edecek kamusal bir alan için aday oldum" dedi.

CHP'de haftalardır beklenen 'İzmir' kararı, şehirde tepkiyle karşılandı.

Mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yeni dönemde aday gösterilmezken, yerine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ismi listeye yazıldı. Öte yandan, İzmir'de muhtarlar, STK'lar ve sokak satıcıları, büyükşehir belediyesi önünde 'Tunç Soyer'e destek' nöbeti başlattı.

Büyükşehir'in yanı sıra İzmir'de ilçe belediye başkan adaylarının isimleri de açıklandı.

Derin Yoksulluk Ağı kurucusu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından biri olan Hacer Foggo'nun Karaburun'dan aday olması bekleniyordu. Basına sızan ilk listede adı geçmesine rağmen Hacer Foggo'nun adı açıklanan aday listesinde yer almadı.

Hacer Foggo: Siz beni sığdıramadınız CHP'ye

Foggo açıklanan listeye şu sözlerle tepki gösterdi: "Siz beni sığdıramadınız CHP’ye oysa ben sığınılacak bir liman değil, talana, yoksulluğa karşı mücadele edecek kamusal bir alan için aday oldum. Şimdi yine ülkenin her yanındaki o girilemeyen evler, o sokaklar beni bekler" dedi.

Bunun üzerine sosyal medya binlerce CHP seçmeni tepki gösterdi. Hacer Foggo ismi TT listesinde ilk sıralara kadar çıktı.

Seçmenler, Hacer Foggo'yu aday yapmayan CHP'ye tepki gösterdi. Foggo, milletvekilliği genel seçimlerinde de İzmir 2. Bölge 8. sıradan aday gösterilmiş fakat TBMM'ye girememişti. (Kısa Dalga)

Gündem