Cübbeli Ahmet AKP’li Zengin ve Yanık’ı hedef aldı: Gavur musunuz nesiniz siz?

Cübbeli Ahmet AKP’li Zengin ve Yanık’ı hedef aldı: Gavur musunuz nesiniz siz?
"Kadın beyanı esastır diye bir şey olamayacağını" savunan Cübbeli Ahmet Hoca, Özlem Zengin ve Derya Yanık'ı hedef gösterdi.

6284 sayılı kadının korunmasına dair yasayı savundukları için AKP’li kadınlara yönelik tehditler sürüyor. Tarihçi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun ardından Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de Özlem Zengin ve Derya Yanık’ı hedef aldı. Cübbeli Ahmet, “gavur musunuz nesiniz siz?” derken, “Kadın beyanı esastır diye bir şey olur mu?” ifadelerini kullandı.

6284 sayılı yasa üzerine tartışmalar, Cumhur İttifakı'na katılan Yeniden Refah Partisi’nin “kaldırılmalı” önerisiyle başlamıştı. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de bu talebe karşı çıkarak, yasa için "Kırmızı çizgimizdir" demişti. Zengin İslamcı çevrelerin hedefi haline gelirken, Aile Bakanı Derya Yanık da Özlem Zengin'e destek vermişti.

İsim vermeden Zengin ve Yanık’ı hedef alan Cübbeli Ahmet Hoca, “Nerden çıktı kadının beyanı esas? Kadın yalan söylemez mi? İftira atamaz mı? Erkek de atar kadın da atar. İslam'da böyle bir şey var mı? Doğrunun beyanı esastır. Bunu da Fatih Erbakan'dan başka bu işle uğraşan şu anda partilerden görmedim. Hepsi hemen İstanbul Sözleşmesi getireceğiz bilmem ne. Hiç biri bu işlen de uğraşmıyor. Allah razı olsun Tayyip Bey feshetti ama kendi partisinin içindeki o başörtülü kadınlar kalktılar ayağa. Ya siz Müslüman mısınız, gavur musunuz nesiniz siz? Kadının beyanı esastır diye bir şey olur mu? Sen doğru konuşmayan bir sözü nasıl alırsın onunla adamı yakarsın, kaç sene hapse atarsın" ifadelerini kullandı.

Tarihçi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu da “cehennem” göndermesi yaparak Zengin’i tehdit etmişti. (Kısa Dalga)

Kadın