Datça'yı trafo yakmış

Datça'yı trafo yakmış
Datça’daki orman yangını havadan ve karadan yoğun müdahaleyle 24 saatte kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yangının elektrik trafosundan kaynaklandığını belirterek “Yaklaşık 300 hektarlık bir orman alanı, 400 hektarlık da tarımla ilişkili alanda zararımız oldu” dedi.

Muğla’nın Datça ilçesinde önceki gün kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda çıkan yangında 3 bin dönümlük orman alanı, 4 bin dönüm de tarım alanı olmak üzere toplam 7 bin dönüm kül oldu.

Yangın, 12 uçak ve 29 helikopterle havadan, 194’ü arazöz olmak üzere 576 araç ve 2 bin 170 personelle de karadan sürdürülen yoğun çabayla 24 saatte kontrol altına alındı.

Mesudiye Mahallesi’nin Döşeme, Mezgit, Ovabükü ile Hayıtbükü mevkiilerinde 450 hanede yaşayan 2 bin 500 kişi tahliye edildi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangına gece görüşe sahip 2 helikopterin de katıldığını açıkladı. Kirişci, ilk belirlemelere göre yangının çıkış nedeninin elektrik trafosundan kaynaklı olduğunu belirtti.

Datça'da kontrol altına salınan orman yangınıyla ilgili havadan ve karadan soğutma çalışmaları devam ediyor. Cumhuriyet savcısı koordinesinde yangının ilk çıktığı nokta olan Radar Tepe kavşağındaki trafo ve yüksek gerilim hattında jandarma ekipleri ve bilirkişi tarafından inceleme yapıldı. Ekipler bölgedeki vatandaşların ifadesine başvurdu.

(DHA)

Gündem