Davutoğlu: HDP'nin kendi adayını çıkarması bizi hiç ilgilendirmez

Davutoğlu: HDP'nin kendi adayını çıkarması bizi hiç ilgilendirmez
Davutoğlu, "HDP'nin kendi adayını çıkarması bizi hiç ilgilendirmez" dedi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HDP'nin seçime kendi adayıyla girebileceği yönündeki açıklamasıyla ilgili olarak "HDP'nin kendi adayını çıkarması bizi hiç ilgilendirmez" dedi. Habertürk'te soruları yanıtlayan Davutoğlu, "PKK'ya karşı en sert mücadeleyi vermiş birisiyim" diyerek şöyle devam etti:

"Sayın Mithat Sancar'ı akademik hayattan tanırım. Hep ifade ettim, Türkiye'de meşru siyasetin terörle arasında net çizgiyi çekmesi lazım. Son açıklamalarda bazı ilerlemeler, daha açık tutumlar oldu.

Mersin'de terör saldırısına yapılan açıklamada bir takım mesafeler alındı, en azından kınama yapıldı. Ama kat edilmesi gereken yol var. Zaten sayın Erdoğan ve Bahçeli'nin İstanbul seçimleri öncesi Kandil'den Osman Öcalan'ı televizyona çıkarması, İmralı'dan mektup getirilmesi için de soruşturma açılacak. TRT Genel Müdürü bu talimatı kimden aldı? Kim izin verdi? Kim izin verdi?

Terörle ilgili ne düşünüyorsunuz diye muhalefete sorma hakları yok. Meşru siyaset çizgisine herkesin gelmesi lazım. HDP'nin kendi adayını çıkarması bizi hiç ilgilendirmez." (Kısa Dalga)

Gündem