Demirtaş'tan 'ortak liste' mesajı: Sosyalistleri Yeşil Sol Parti listelerine güç vermeye çağırıyoruz

Demirtaş'tan 'ortak liste' mesajı: Sosyalistleri Yeşil Sol Parti listelerine güç vermeye çağırıyoruz
HDP'nin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş, 'Türkiye'nin tüm sosyalist ve demokratlarını Yeşil Sol Parti listelerine güç vermeye' çağırdı.

Kapatma davası süren HDP, Yeşil Sol Parti listesinden 14 Mayıs'taki seçime girecek.

HDP'nin dahil olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı'ndaki Türkiye İşçi Partisi bazı kentlerde kendi logosuyla seçime gireceğini açıklamıştı.

Son dönemde ortak listeyle seçime girilmemesinin daha az vekil çıkarılmasına neden olacağı yönünde eleştiriler yapılıyordu.

Demirtaş da 'ortak liste' dedi

Kasım 2016'dan beri Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, son dönemdeki ortak liste tartışmalarına dair değerlendirmelerde bulundu.

Demirtaş Twitter'dan şunları yazdı: "Meclis'te, alanlarda ve cezaevlerinde yıllardır direnen sosyalistler olarak, Türkiyeli tüm yoldaşlarımızı parlamentoda en güçlü şekilde görmek istiyoruz. Her bir arkadaşımız birbirinden değerlidir, yıpratılmaları asla doğru olmaz.

Tek bir milletvekilliğinin bile geleceğimizi belirleyeceği bu seçimde Türkiye'nin tüm sosyalistlerini, tüm demokratlarını Yeşil Sol Parti listelerine güç vermeye, güç almaya çağırıyoruz. Gültan Başkanımızın çağrısını yerde bırakmayalım.

Kürt partilerine çağrı

Aynı şekilde, tüm Kürt partilerini de demokrasi ruhuyla Yeşil Sol Parti'de buluşmaya çağırıyoruz. Değerli yol arkadaşlarımızın, çağrılarımızı karşılıksız bırakmayacaklarını umuyor, herkese dostça selam, sevgilerimizi gönderiyoruz." (Kısa Dalga)

Politika